SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek 2024 BELLİ OLDU! Emekli Dul Ve Yetim Aylığı Alanlara Fark Müjdesi! Emekli 5 Fark Ne Zaman Yatacak?

2024 yeni yıl zammı memur emeklileri için yüzde 49,25, SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 42,6 oldu. Yeni yılda alacakları zam ardından kök maaşları değişen milyonlarca emekli gözlerini maaş farklarına çevirdi. Beklenen emekli dul ve yetim aylığı alanlara fark müjdesi geldi. Peki, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek 2024? İşte yanıtı..

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekli dul ve yetim aylığı alanlara fark müjdesi az önce geldi. Geçim derdine düşen milyonlarca vatandaşın gündeminde ilk sıraya yerleşen ocak zammı ardından hesaplar yapıldı. 2024 ocak ayında zamlı maaş alacak olan emekliye son dakika açıklaması yapıldı. 2024 ilk 6 ayı için yüzde 49,25 oranında zam alan memur emeklileri ardından işçi ve Bağkur emeklilerinin hanesine yüzde 42,6 zam yazıldı. Vatandaşların araştırdığı emekli fark ne zaman yatacak belli oldu. Peki, emekli sandığı maaş farkları ne zaman ödenecek 2024? Yüzde 5 fark ne zaman yatacak? İşte 4a, 4b, 4c emekli maaş fark tarihi..

EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK 2024

Emekliye ek zam yüzde 5 olarak belirlendi. SSK, Bağkur, Emekli Sandığı en düşük emekli maaşı belli oldu. 2024 Haziran-Temmuz dönemi için 10 bin TL olan en düşük emekli maaşı ardından gündem emekli zammı düzenlemeleri oldu. Bütçe komisyonundan geçen emekli zammı ardından Meclis'te yasalaşma süreci başladı. Memur emeklileri ay başında zamsız olarak maaşlarını aldı. SSK emeklileri yüzde 37,57'lik zam ardından kök maaşlar hesaplara geçti. Emekli zam takibi yapan vatandaşların gündeminde ilk sırada yer alan emekli 5 fark ne zaman yatacak merak edildi. Merak edilen emekli refah payı temmuz 2023'te yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. 2024 yılında emekli zammı yüzde 42,6'ya yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği emekli 5 fark ödemleri başladı.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı Maaş Farkları Ne Zaman Ödenecek 2024 BELLİ OLDU! Emekli Dul Ve Yetim Aylığı Alanlara Fark Müjdesi! Emekli 5 Fark Ne Zaman Yatacak? - Resim : 1

EMEKLİ 5 FARK NE ZAMAN YATACAK?

Memur ve memur emeklisi 2024 zammında yüzde 49,25 oranını hanesine yazdırdı. 2024 enflasyon farkı ödeme tarihleri merak edildi. Memur ve memur emeklilerinin maaş farklı 20 Ocak Cumartesi günü yatmaya başladı. Emekli sandığı kapsamında yer alan emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların Ocak dönemi zam farkları hesaplara geçmeye başladı. SSK ve Bağkur maaş farkları her yıl Ocak ve Temmuz ayında banka, PTT şubelerinden veya ATM’lerden çekilebiliyor. 15 Ocak tarihinden itibaren yatmaya başlayan emekli maaş farklarının bir kısmı 20 Ocak Cumartesi günü hesaplara geçti. Emekli 5 fark ödemelerin ocak sonuna kadar hesaplarda olacağı biliniyor.