SSK, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ HESAPLAMA ROBOTU: Temmuz Ayı Zamlı Emekli Maaşı Yattı Mı? Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Temmuz ayının gelmesiyle TÜİK haziran ayı enflasyon oranı netleşti. Haziranda enflasyon aylık yüzde 1.64, yıllık 71,60 oldu. Zam tablosunun netleşmesiyle gözler SGK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı maaşlarına çevrildi. Peki, SSK, BAĞKUR zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte yanıtı..

SSK, BAĞKUR, EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ HESAPLAMA ROBOTU: Temmuz Ayı Zamlı Emekli Maaşı Yattı Mı? Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Yatacak?

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı zamları netleşti. Temmuz ayına girişle birlikte gözler emekli maaş zamlarına çevrildi. TÜİK tarafından açıklanan haziran ayı enflasyon oranı aylık yüzde 1.64, yıllık 71,60 olarak açıklandı. Temmuz Aralık 2024 döneminde ne kadar maaş alacağını merak eden emekliler için hesaplamalar yapıldı. Yılın ikinci 6 ayı için geçerli olacak emekli maaş zammı tablolaştı. Peki, Peki, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? İşte emekli maaş hesaplama 2024 robotu..

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Merak edilen emekli aylığı hesaplama SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında yatıyor. Bağ-Kur'lular ise maaşlarını her ayın 25-28 arasında alıyor. Emekli Sandığı memurlarına ise her ayın 15'inde maaş ödemesi yapılıyor. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ayın 15'inden sonra yattığı için 1 Temmuz ile 14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarları maaş farkı olarak hesaplanıyor. Memur ve memur emeklilerine 15 günlük maaş farklarının temmuz ayı sonuna kadar yatacağı düşünülüyor.

Kaynak: Şermin Temur