SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?

Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar için zam farkı ödeme tarihi belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 26 Ocak'ta başlayacağını duyurdu.

SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak?

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden İşsizlik Sigortası ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, emeklileri ilgilendiren maddeler kabul edildi. Emekli Sandığı'ndan aylık alanlar için zam farkı ödeme tarihi belli oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ocak ayı zam farkı ile harp ve vazife malullerinin ek ödemelerinin 26 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. Aylıklarını her ay alanlara, 1 aylık tutarında ödeme yapılacak.

3 AYLIK FARK

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan kasım-aralık-ocak döneminde aylık alanlara 1 aylık tutarında, aralık-ocak-şubat döneminde aylık alanlara 2 aylık tutarında, ocak-şubat-mart döneminde aylık alanlara 3 aylık tutarında aylık farkı verilecek. Toplamda 2 milyon 481 bin 769 kişiye 19,3 milyar TL fark tutarı ödenecek. Ödemeler, tahsis numarasının son rakamına göre farklı günlerde gerçekleşecek. Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda, tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ise ayın 20'sinde ödemelerini alacaklar.

Kaynak: HABER MERKEZİ