Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Standard & Poor’s’tan sürpriz darbe İsrail’in notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s, İsrail’in 2024 reel büyüme beklentisini düşürdü. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s, İsrail’deki 2024 reel büyüme beklentisini %0’a düşürdü. Ayrıca artan güvenlik riskleri nedeniyle uzun vadeli kredi notunun da A+’dan A’ya düşürüldüğü açıklandı. Kredi notunun negatife düşürülmesinin nedeni güvenlik ve savunma konusundaki riskler. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de benzer bir hamle uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten gelmişti. Moody’s, Gazze ve Lübnan’da katliamlar yapan terör devleti İsrail’in kredi notunu “A2″den “Baa1″e düşürürken, ülkenin kredi notu görünümü negatifteydi.

”RİSKLER ARTTI”

Kredi derecelendirme kuruluşu açıklamasının devamında, not indiriminin temel nedeninin jeopolitik riskin önemli ölçüde yoğunlaşarak çok yüksek seviyelere ulaşması ve İsrail’in hem yakın hem de uzun vadede kredibilitesi için önemli olumsuz sonuçlar doğurması olduğunu belirtmişti. Gazze’de ateşkes olasılığının azaldığı belirtilen açıklamada, iç siyasi risklerin jeopolitik risklerle birlikte arttığı ifade edilmişti.

”İSRAİL EKONOMİSİ KALICI BİR ŞEKİLDE ZAYIFLIYOR”

Açıklamada, uzun vadede İsrail ekonomisinin askeri çatışmadan dolayı daha önce beklenenden daha kalıcı bir şekilde zayıflayacağının değerlendirildiği bildirilmişti. Açıklamada artan güvenlik riskleriyle önceki çatışmalarda olduğu gibi artık hızlı ve güçlü bir ekonomik toparlanmanın beklenmediği aktarılmıştı.

AŞAĞİ YÖNDE RİSKLER DEVAM EDİYOR

Açıklamada, gecikmiş ve daha yavaş ekonomik toparlanmanın ülkede kamu maliyesini daha kalıcı bir şekilde etkileyeceğine işaret edilmişti. Açıklamada, devam eden negatif görünümün de Moody’s’in aşağı yönlü risklerin devam ettiğine dair görüşünü yansıttığı vurgulanmıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsrail ordusu, İran'dan Hizbullah'a silah
Sıradaki Haber İsrail İran komutanını öldürdüğünü iddia etti