Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Steam, minimum fiyat sınırlarında değişiklik yaptı: Çok ucuza oyun alınamayacak

Steam’den yapılan güncellemeyle, oyunların minimum fiyatları değişiyor.

Steam'den yapılan güncellemeyle, oyunların

Dünyanın en büyük dijital oyun platformlarından biri olan Steam, yaptığı bir güncelleme ile oyunların minimum fiyat sınırlarında değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu değişiklikle birlikte, özellikle uygun fiyatlı oyunlar için dikkat çeken bir adım atılırken, bu değişikliğe uymayan oyunların ilgili para birimi üzerinden satışının durdurulabileceği belirtiliyor.

STEAM OYUNLARA MİNİMUM FİYAT SINIRI GETİRDİ

Steam’in duyurduğu güncelleme ile beraber, dolar dışındaki bazı para birimlerinde izin verilen minimum fiyatlar, özellikle ekim ayında yapılan Steam kur fiyatı değişikliğiyle uyumlu olacak şekilde ayarlandı. Bu değişiklik sonucunda oyunlara minimum 0,99 dolar veya 11 TL minimum fiyat sınırı getirildi.

BÖLGESEL ETKİLER

Bu değişiklik, özellikle Türkiye gibi bazı bölgelerde, daha düşük fiyatlandırmalara sahip oyunların satışını etkileyecek gibi görünüyor. Bu tür bölgelerde, daha düşük fiyatlandırmalara sahip oyunların satışı durdurulabilir veya indirim oranları eskisi kadar yüksek olmayabilir.

Güncellemeyle ilgili olarak Stratera Games’in kurucusu Dora Özsoy da görüşlerini paylaştı. Özsoy’a göre, Türkiye için yeni bir oyunun minimum fiyatı artık en az 11 TL (0,99 dolar) olacak ve indirimli fiyat en az 5,50 TL (0,49 dolar) olacak. Bu oranlar Steam’in kur önerilerine göre düzenlenecek.

Bu değişikliklerin halihazırda devreye girdiği belirtiliyor. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, indirimli fiyatı 5,50 TL altında olan oyunların listelense bile, satın alım sayfasında bu fiyatların görünmediği gözlemleniyor. Örneğin, Ultimate Fishing Simulator oyununun normal fiyatı 31,00 TL iken yüzde 85 indirimle 4,65 TL’ye satılıyor. Ancak bu fiyat bilgisine rağmen satın alım gerçekleştirilemiyor. Aynı şekilde düşük fiyatlı eski oyunlar da satın alıma kapatılmış durumda.

Steam’in bu fiyatlandırma değişikliği, oyun geliştiricileri için de ciddi bir etki yaratıyor. Özellikle düşük fiyatlı oyunların ve indirimlerin geleceği bu yeni düzenlemeye ayak uydurabilmek için geliştiriciler, ürünlerinin fiyatlarını revize etmek durumunda kalabilirler. Bu değişikliklerle birlikte, Steam platformunun gelecekteki oyun fiyatları politikasının nasıl şekilleneceği merak konusu olarak öne çıkıyor.