Steam Türkiye'den çekiliyor mu? Tüm fiyatlar dolara dönüşecek!

Steam Türkiye'den çekiliyor mu? Tüm fiyatlar dolara dönüşecek!

Dijital oyun dağıtım platformu olan Steam, yaptığı son açıklama ile Türk Lirası desteğini kaldırma kararı aldığını duyurdu. 20 Kasım tarihinden itibaren platform üzerindeki oyun satışları dolar cinsinden gerçekleştirilecek. Kullanıcıların mevcut bakiyeleri de dolar olarak dönüştürülecek.

Türkiye'nin yanı sıra Arjantin'de de benzer bir uygulamaya gidilmesi bekleniyor. Steam, bu iki ülkede yaşanan yüksek kur oynaklığının, oyun geliştiricileri için fiyatlandırmaları güncel ve uygun tutmayı zorlaştırdığına dikkat çekti. Ayrıca bu ülkelerde yaşanan kur dalgalanmaları, vergi ve lojistik sorunlar nedeniyle ödeme yöntemlerini güncellemekte de zorluk yaşandığı belirtildi.

Steam tarafından yapılan açıklamada, "Son yıllarda Arjantin ve Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar, geliştiricilere fiyatları sürekli güncel tutma zorluğu yaşattı. Bu, geliştiricilerden aldığımız geri bildirimlerle de destekleniyor. Ayrıca, bu ülkelerde yaşanan kur dalgalanmaları, vergi ve diğer maliyetler nedeniyle ödeme yöntemlerini sürekli olarak güncel tutmamızı zorlaştırdı. Arjantin ve Türkiye'deki müşterilerimiz için dolar cinsinden fiyatlandırma, daha tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olacak." şeklinde bir ifadeye yer verildi.

Bu değişiklikle, Steam'in hem oyunculara hem de iş ortaklarına daha standart bir hizmet sunmayı amaçladığı, aynı zamanda bu ülkelerde yaşayan kullanıcılara çeşitli ödeme yöntemleriyle hizmet vermeye devam edeceği belirtildi.