Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Stranger Things Dizisi Konusu Ne, Oyuncuları Kimler, Kaç Sezon?

Dünyayı kasıp kavuran Stranger Things dizisinin konusu ve dizide hangi oyuncuların yer aldığı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu yazımızda diziye dair tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Dünyayı kasıp kavuran Stranger

İlk sezonu 15 Temmuz 2016’da Netflix’te yayınlanan ve Duffer Kardeşler tarafından yaratılan bilimkurgu-korku türündeki dizinin yapımcılığını Shawn Levy, Dan Cohen ve Duffer Kardeşler üstlenmektedir. Dizi, 2016 yılında Drama Dalında En İyi Oyuncu Kadrosu kategorisinde Screen Actors Guild Ödülü’nü kazanmış; 69. Prime time Emmy Ödülleri’nde on sekiz adaylık elde etmiştir.

Stranger Things dizisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça geniş bir izleyici kitlesine sahip olmuştur. Öyle ki dizide yer alan karakterlerin figürleri hemen hemen tüm alanlarda yer almaya başlamıştır. Dizinin tüm bölümleri ülkemizdeki dizi severler tarafından soluksuz bir şekilde izlenmiştir.

STRANGER THINGS DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

1980’lerde Indiana eyaletinde Hawkins adlı kurgusal bir kasabada geçen dizi doğaüstü olaylar sonucu kaybolan bir çocuk ve onu arayan arkadaşlarının hikayelerini konu almaktadır. Doğaüstü ve paranormal alanlarda insanlar üzerinde deney yapan Hawkins Ulusal Laboratuvarı’nda yanlışlıkla paralel bir evrene bir kapı açılır ve kasaba sakinleri bu olaydan etkilenmeye başlar. Will (Noah Schnapp) adında bir çocuğun bu paralel evrenden gelen bir yaratık tarafından kaçırılmasıyla başlayan olaylar, laboratuvardan kaçan ve psikokinetik yeteneklere sahip bir kızın (Millie Bobby Brown) Will’i arayan arkadaşlarına yardım etmeye katılmasıyla devam eder.

Dizinin 2017’de yayınlanan ikinci sezonu dizinin başlangıcından bir yıl sonrasında gelişen olayları ve paralel evrene açılan geçidin kapatılmaya çalışılmasını konu alırken, üçüncü sezon Soğuk Savaş yıllarında geçmektedir. Dördüncü sezondaki olaylar ise Hawkins Lisesi’nde okuyan bir genç kızın trajik şekildeki ölümüyle başlamaktadır.

STRANGER THINGS DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Dizide Winona Ryder, David Harbour, Matthew Modine gibi deneyimli isimlerin yanı sıra rol alan diğer oyuncular şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Millie Bobby Brown
  • Cara Buono
  • Noah Schnapp
  • Joe Keery
  • Charlie Heaton
  • Natalia Dyer
  • Caleb McLaughin
  • Finn Wolfhard
  • Gaten Matarazzo

STRANGER THINGS DİZİSİNİN BAŞLICA KARAKTERLERİ KİMLERDİR?

Winona Ryder, kaybolan Will’in annesi olan Joyce Byers’ı canlandırırken, David Harbour, Will’i arayan Hawkins Emniyet Müdürü Jim Hopper karakterine hayat vermektedir. Jim Hopper, küçük kızını kanserden kaybettikten sonra eşinden boşanmış ve kendini alkole vermiş bir karakterdir. Laboratuvardan kaçan psikokinetik ve telepatik yeteneklere sahip kız Eleven rolünü Millie Bobby Brown üstlenmektedir. Eleven ayrıca paralel evrene portal açıp kapatma yeteneğine de sahiptir. Eleven ilerleyen bölümlerde polis şefi Jim Hopper tarafından evlat edinilerek izleyicinin şaşkına dönmesine neden olur.

Matthew Modine’in canlandırdığı Hawkins Laboratuvarı’nda çalışan Martin Brenner adındaki bilim insanı, bütün olayların sorumlusu olan oldukça soğuk ve manipülatif bir kişiliğe sahip bir karakter olarak karşımıza çıkmaktadır. Zeki bir çocuk ve iyi bir öğrenci olan Mike Wheeler (Finn Wolfhard); peltek konuşmasıyla dikkat çeken Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) ve Lucas Sanclair (Caleb Mclaughin) Wil’i arayan üç arkadaş rolleri ile karşımıza çıkıyor.

STRANGER THINGS DİZİSİ KAÇ SEZON?

Tüm dünyayı kasıp kavuran Stranger Things dizisi 2016’da ilk sezonuyla izleyiciyle buluşmuştur. Sonrasında ise Stranger Things dizisi 2022 yılında dördüncü sezonu yayınlanmıştır ve beşinci sezonunun 2025’te yayınlanması planlanmaktadır. Birinci ve üçüncü sezonları 8’er bölümden oluşan dizinin ikinci ve dördüncü sezonları ise 9’ar bölüm olarak yayınlanmıştır.

Hala bu ilgi çeken macera dolu diziyi izlemediyseniz hemen izlenecek dizler listenize Stranger Things’i ekleyin ve soluksuz bir maceraya kendinizi hazırlayın.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 Eylül Perşembe günü ekrana
Sıradaki Haber GELİNİM MUTFAKTA ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ: Çökertme Kebabı Malzemeleri! Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?