Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süleyman Soylu: AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın atadığı isimlerin yüzde 41’ini FETÖ’den ihraç ettim

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın tartışmaları kararları sonrası Süleyman Soylu’nun o sözleri gündem oldu

Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın

Türkiye, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay’ın verdiği kararları tartışıyor. “Hukukun üstünlüğü” ilkesine sığınarak tartışmalı Can Atalay, FETÖ’den ihraç edilen 450 hakimin göreve iadesi, FETÖ’den 18,6 yıl ile yargılanan ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir’e beraat verilmesi gibi kararlar toplum vicdanlarını yaralıyor.

YÜZDE 41’İ

Tüm bunlar birkaç gün içinde meydana gelirken bugün TV100’den Fuat Uğur’um yazısı gündem oldu. Fuat Uğur, İçişleri Bakanı eski Bakanı Süleyman Soylu’nun “AYM Başkanımız Zühtü Arslan Polis Akademisi Başkanıydı.
Aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim” sözlerini hatırlattı.

51 KİŞİLİK TARİKAT OLDU BİN 500 KİŞİ

Fuat Uğur’un “FETÖ renklendirmelerinden örnekler ve HSK’nın sorumluluğu” başlıklı yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

“Türkiye’de herkesin bildiği bir tarikat var, ismini söylemeyeceğim speküle edilmesin diye. Pek fazla etliye sütlüye karışmayan, mazisi ta Osmanlı’ya dayanan bir tarikat.
15 Temmuz öncesi, o zamanki adıyla HSYK’daki FETÖ varlığını sonlandırmak için sosyal demokratlardan AK Partililere, MHP’lilerden çeşitli mezhep ve sivil toplum oluşumlarına kadar YARGIDA BİRLİK PLATFORMU (YBP) adlı geniş bir koalisyon oluşturulmuştu.
FETÖ’ye karşı olan bu tarikatın önde gelen isimleri de platformun öncülerine gelerek “Biz de yer almak istiyoruz bu oluşumda” demişlerdi. Kaç kişi oldukları soruldu kendilerine. Net bir sayı verdiler: 51 yargı mensubu…
Gelelim bugüne.
Geçen gün bir yargı mensubu “O zaman 51 kişi olan bu cemaatin mensuplarının sayısı bugün inanın en az 1500. Amip gibi bölünerek çoğaldılar sanırım” diyor.
FETÖ’nün nasıl renklenebildiğini ve nerelere sızabildiğini iyi anlamak bakımından sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır.”

ZÜHTÜ ARSLAN’IN ALDIĞI ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 41’İ…

Ama öte yandan bakıyorsunuz AYM bu renklenmelere adeta çanak tutarcasına, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tüm itirazlarına rağmen ne yapıyor? Önce kamuda işe alınacak sözleşmeli personel için GÜVENLİK SORUŞTURMASI yapılmasını iptal ediyor. Ardından polise sanal âlemde işlenen suçlarda internet abonelerini takip etme ve kimlik bilgilerine ulaşma yetkisini veren yasa maddesini iptal ediyor.
Bu kararların ardından Süleyman Soylu’nun söylediklerini unutamıyorum:
“AYM Başkanımız Zühtü Arslan Polis Akademisi Başkanıydı; aldığı öğrencilerin yüzde 41’ini FETÖ’den ben ihraç ettim…”
Evet, günün diğer tartışması da sübliminal mesaj…
FETÖ elebaşı ölüm döşeğinden bir sübliminal mesaj yayınlamış ve “yeniden dirilişten” bahsediyormuş. Onun darbe öncesi verdiği sübliminal mesajları ilk yayınlayan kişi ben olduğumdan ilgimi çekti. Ama şunu söyleyeyim. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Buna rağmen şu sözüm hep geçerlidir:
Devlette bir FETÖ’cü bile fazladır.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…