Süper hızlı tren tarihi belli oldu! Kocaeli-İstanbul arası 17 dakika olacak

Ankara-İstanbul arasında inşa edilecek Süper Hızlı Tren Projesi ile trenlerin saatte 350 kilometre hızla seyahat etmesi sayesinde, iki şehir arasındaki yolculuk süresi 80 dakikaya düşecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu önemli projenin yapımına başlandığını açıkladı. Proje kapsamında Süper Hızlı Tren, Kocaeli’den İstanbul’a 17 dakikada ulaşacak.

Süper hızlı tren tarihi belli oldu! Kocaeli-İstanbul arası 17 dakika olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarıyla, Türkiye'nin ulaşımda yeni bir çağa adım attığı netlik kazandı. İstanbul ve Ankara arasındaki yolculuk süresini 80 dakikaya düşürecek olan süper hızlı tren projesi, iki büyük şehri birbirine daha da yakınlaştıracak. Projeye göre Süper Hızlı Tren, Kocaeli'den İstanbul'a yalnızca 17 dakikada varacak. Uraloğlu, konuşmasında devam eden ve yeni başlayacak projeler hakkında da bilgi verdi.

350 KM HIZ

Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki süper hızlı tren projesinin başlatıldığını belirtti. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak olan trenin, iki şehir arasındaki 344 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 80 dakikada kat edeceğini açıkladı.

‘2028 YILINA KADAR BAŞLAMA HEDEFİMİZ VAR’

Bu yıl projenin hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Uraloğlu, "2028 yılına kadar inşasına başlamayı hedefliyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Avrupa'ya ikinci demiryolu geçişini de sağlayacağız. 120 kilometrelik bir demiryolu hattıyla orta koridorun kapasitesini belirgin şekilde artıracağız. İnşaata bu yıl başlamayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

SÜPER HIZLI TRENİN DURAKLARI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı son açıklamada projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Tren saatte 350 kilometre hızla dört ana duraktan geçecek: Ankara, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul. Bu sayede yolculuk süresi yaklaşık 80 dakika olacak ve neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı sunacağız. Bu hat, yaklaşık 20-25 milyon insanın ulaşımını kolaylaştıracak."

Kaynak: AA