Süper Lig ne zaman oynanacak? Süper Lig maçları hangi tarihte başlayacak?

Süper Lig ne zaman oynanacak? Süper Lig maçları hangi tarihte başlayacak?

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında yaşanan şiddet olaylarının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, lig maçlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Yaşanan olayın ardından futbol camiasında yaşanan karışıklıkları düzeltme çabası içinde olduklarını belirten Başkan Büyükekşi, lig maçlarının 19 Aralık'ta başlayacağını duyurdu.

Başkan Büyükekşi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "19 Aralık günü tüm ligler yeniden başlayacaktır. Birbirimizi şikayet etmek yerine bir olarak, birlik olarak, sağduyu ile birlik-beraberlik içinde hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyoruz. Birlikte başaracağız demiştik. Türk futbolunun geleceği için atılması gereken adımları atmaya, çözülmesi gereken sorunları çözmeye camiamızla yapmaya devam edeceğiz. Futbolun tüm paydaşlarıyla yapacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükekşi, yaşanan olayların ardından uluslararası düzeyde destek aldıklarını ve FIFA Başkanı Infantino, UEFA Başkanı Ceferin ve UEFA Hakem Komitesi Başkanı Collina'ya teşekkür ettiğini de dile getirdi. Ayrıca, hakemlere yönelik suçlamaların Türk futbolunu uluslararası arenada itibarsızlaştırdığını belirterek, "Artık yeter! Her gün hakem suçlamak! Hakemler de insan! Bu kadar tekmeler, yumruklar atacak şekilde... Kimseye böyle vurulmaz. Türk futbolunun değerini daha fazla düşürmeyin! Dünyaya Türk futbolunu rezil etmeyelim! Yeter artık!" şeklinde çağrıda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ