Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süper zenginlerin karbon emisyonu hesaplandı! Yüzde 1’lik kesim dünyayı kirletiyor

Dünyada yaşam konusunda ezber bozan bir araştırma sonuçları ortaya çıktı. Buna göre en zengin yüzde 1’lik kısmın, yüzde 66’dan daha fazla karbon emisyonuna neden olup dünyayı kirlettiği tespite edildi…

Dünyada yaşam konusunda ezber

Son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi konular daha çok gündeme gelmeye başladı. Karbon emisyonunu sıfırlamak için elektrikli araçlar gibi çözümler üreten dünya devleriyle ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Küresel ısınmaya yol açan faktörleri inceleyen araştırmada şok edici sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre dünyanın önde gelen milyarderleri, geri kalan insanlardan daha fazla kirlilik yaratıyor. Oxfam tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayınlandı. Buna göre dünyada en zengin yüzde 1’lik kesim, dünya nüfusunun en yoksul üçte ikisi kadar karbondioksit emisyonu salıyor. Milyarderlerin dünyayı kirlettiği iddiası sosyal medyada en çok tartışılan konu haline geldi.

SÜPER ZENGİNLERİN KARBON EMİSYONU HESAPLANDI

Raporda dünyanın en zengin iş insanlarının isimleri tek tek verilirken bu kişilerin servetleriyle dünyayı daha fazla kirlettikleri belirtildi. Rapordaki isimlere bakıldığında Oracle kurucusu Larry Ellison, Meksikalı iş adamı Carlos Slim ve Tesla patronu Elon Musk öne çıkıyor. Milyarderlerin karbon emisyonları, bu kişilerin devasa yatırımlarıyla orantılı olarak artıyor.

Milyarderlerin kullandıkları özel yatlar, uçaklar ve malikaneleri dünyanın kirlenmesinde önemli bir paya sahip. Araştırma sonuçları, yaşam tarzı bakımından süper zenginlerin karbon ayak izlerini ortaya çıkardı. Fosil yakıtlara yatırı yapan milyarderler, karbon açısından yoğunluk bakımından dünyanın geri kalanı ile adeta uçurum derecesinde fark attı.

ELON MUSK ZENGİNLERİ DÜNYADAN KAÇIRACAK

Oxfam araştırmasında en dikkat çekici konulardan biri, iklimin bozulması halinde bu milyarderlerin dünyayı terk etme potansiyeli oldu. Süper zenginler, küresel ısınma sonucu dünyanın yaşanılmaz bir hale geldiğinde dünyadan kaçabilecekler. Araştırmacılar, Elon Musk’ın SpaceX şirketi ile milyarderlere bu kapıyı açabileceğine dikkat çekiyor.

Oxfam iklim danışmanı Chiara Liguori, milyarderlerin aşırıya kaçan servetleri ile gezegeni yağmaladıklarını belirerek “Süper zenginlerle geri kalanımız arasındaki uçurum çok keskin. En alttaki yüzde 99’luk kesimden birinin en zengin milyarderlerin bir yılda ürettiği kadar karbon üretmesi yaklaşık 1.500 yıl alır. Bu çok büyük bir haksızlık.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul, Pendik’te düğün konvoyu yaparak
Sıradaki Haber Düğün konvoyu sürücülerine ceza yağdı…