Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Süre azalıyor! Tarım Bakanlığı 1500 personel alımı için geri sayım başladı… Bu şartlara dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1500 sürekli tarım işçisi alacak. 13 Şubat’ta başlayan başvurular için süre azaldı. İşte başvuru için son tarih ve diğer şartlar.

Tarım ve Orman Bakanlığı,

Bakanlık, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’e göre 1500 tarım işçisi alımı yapacağını duyurdu. Adaylar, genel ve özel şartlar ile diğer bilgileri İŞKUR’un resmi internet sitesi (www.iskur.gov.tr) üzerinden yayımlanacak ilanlarda bulabilecek.

Adaylar, ilanlarda belirtilen şartları taşıyorsa ilan süresi içinde başvurularını İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek. Başvurular İŞKUR tarafından Bakanlığa iletilerek değerlendirilecek. İşte detaylar…

KURA ÇEKİMİ 27 ŞUBAT’TA YAPILACAK

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adaylar arasından, ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve dört katı kadar yedek aday belirlenecek. İlan için son başvuru 19 Şubat. Adaylar, sınava girmeden noter huzurunda kura çekimi ile seçilecek. Kura çekimi 27/02/2024 tarihinde yapılacak.

Kura yeri ve saati, Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinden ilan edilecek. Adaylara yazılı bildirim yapılmayacak. İşçi alım sürecine ilişkin tüm bilgilendirmeler ve adaylardan istenilecek evraklar da aynı internet sitesi üzerinden duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sürekli işçi kadrolarına başvurmak isteyen adayların aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • Başvuru süresinin son gününde on sekiz yaşını doldurmuş olmak.
  • Özel koşullarda listelenen üst yaş ve eğitim gereksinimlerini karşılamak.
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak (tecilli, muaf veya silahlı kuvvetlerde görev yapmış olmak).
  • İlanın yayınlanmasından önce gerekli diğer belgeleri almış olmak ve son başvuru tarihine kadar istenilen meslek için belirlenmiş bir okuldan (bölüm/program) mezun olmak.
  • Mesleğini icra edebilmek için ehliyet sahibi olması gereken meslek mensupları şoförlük hizmeti verecektir.
  • Adayların gece ve hafta sonu çalışmayı kabul ettikleri, tarımsal veya hayvan bakımı sorumluluklarını yerine getirmelerine engel olacak herhangi bir alerjilerinin bulunmadığı ve görev unvanlarına uygun olarak idarece verilen diğer görevleri yerine getirecekleri varsayılır.

Bir aday, Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) yayınlamış olduğu işyeri listesinden sadece bir işyerine ve bir meslek koluna başvurabilir.