Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TAB Gıda halka arz sonuçları ne zaman açıklanacak? TAB Gıda halka arz kaç lot verdi?

Türkiye’nin önde gelen fast-food

Türkiye’nin önde gelen fast-food zincirlerine sahip şirketlerden TAB Gıda, bu hafta halka arzını gerçekleştirdi. 18-19-20 Ekim tarihleri arasında talep toplama sürecini tamamlayan şirket, Borsa İstanbul tarihindeki en büyük halka arzlarından birine imza attı. Bünyesinde Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci, Usta Pideci ve Subway gibi popüler markaları barındıran TAB Gıda’nın halka arz sonuçları merakla bekleniyor.

Şirket, halka arz süreciyle mevcut sermayesini 232.417.000 TL’den, 28.875.000 TL nominal değer artışıyla 261.292.000 TL’ye yükseltecek. Talep toplama sürecinde 1 TL nominal değerli paylar için belirlenen fiyat 130 TL olarak duyuruldu. Toplamda 52.500.000 TL nominal değerli payın satışa sunulduğu halka arzda yatırımcılardan yoğun ilgi geldi.

TAB Gıda’nın halka arzının tam büyüklüğü 6,8 milyar TL olarak açıklandı. Ancak halka arz sonuçlarının henüz açıklanmadığı ve bireysel yatırımcılara kaç lot verileceğinin sonuçlarla birlikte netlik kazanacağı belirtildi.

Şirketin halka arz sonuçlarını 23 Ekim Pazartesi günü Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmesi bekleniyor. Bu bilgilendirmenin ardından TAB Gıda’nın hisselerinin 25-26 Ekim tarihlerinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması tahmin ediliyor.

Halka arzın büyüklüğü ve yatırımcılardan gördüğü ilgi göz önüne alındığında, TAB Gıda’nın Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı ilk günlerde hareketli saatler yaşanması bekleniyor.