Taha Hülagü Cumhurbaşkanlığından hiç maaş almamış

Çift yerde çalıştığı iddiası ile gündeme getirilen AK Parti Kocaeli Milletvekili Saadettin Hülagü’nün oğlu Taha Hülagü’nün Cumhurbaşkanlığından hiçbir şekilde maaş almadığı öğrenildi.

Taha Hülagü Cumhurbaşkanlığından hiç maaş almamış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı ikinci bileşimi bugün Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde yapıldı. Oldukça kısa süren meclis toplantısının 6’ıncı gündem maddesinde kadro ihdası yapılacak personeller görüşüldü. AK Parti Kocaeli Milletvekili Saadettin Hülagü’nün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan oğlu Taha Hülagü’nün memuriyet derecesi 3’üncü dereceden 1’inci dereceye yükseltildi.

TAŞDEMİR: CUMHURBAŞKANLIĞI KADROSUNDA DEĞİL Mİ?

Daha önce Cumhurbaşkanlığında görev yapan Taha Hülagü’nün memuriyet derecesinin değişmesi ile ilgili soru soran CHP’li Engin Taşdemir, “Burada bazı isimleri de komisyon raporunda yazıyor zaten. Kemal Taha Hülagü var. Sizin Milletvekilinizin oğlu. Mühendislik kadrosundan 3’den Birinci olmuş. Bu Cumhurbaşkanlığı kadrosunda değil mi? Görevlendirme mi olmuş anlamadım?” diye sordu.

HİÇ ÖDEME ALMAMIŞ

Meclis toplantısında gündeme gelen konu sonrası Ankara’dan edindiğimiz bilgilere göre Milletvekili Hülagü’nün oğlu Taha Hülagü Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevi yaklaşık 3 ay sürdü. 2012 yılından beri Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Taha Hülagü, talep üzerine 3 ay gibi kısa bir süre Cumhurbaşkalığına rapor hazırladı. Kendisinden istenilen konu ile ilgili 3 kez rapor hazırlayan Taha Hülagü hizmetleri karşılığında rapor bedeli almadı. Ankara’da görev aldığı süre boyunca Hülagü’nün tüm masrafları ise cebinden karşılandığı ifade edildi.