Tahir Büyükakın: İzmit'e teleferik ciddiye alınmayacak bir tartışma

KOTO Meclis toplantısı öncesi konuşma yapan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediyesi’nin teleferik projesini eleştirerek, “Teknik adamların ciddiye almayacağı bir tartışma” ifadelerini kullandı.

Tahir Büyükakın: İzmit'e teleferik ciddiye alınmayacak bir tartışma

Kocaeli Ticaret Ticaret Odası, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel bir etkinlik organize etti. Her ay toplanan Kocaeli Ticaret Odası Meclisi 100’üncü yıl özel oturumu gerçekleştirdi. Resim sergisi ile başlayan toplantının konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın oldu.

“ÇOK SAÇMA”

Başkan Büyükakın mecliste yaptığı konuşmada isim vermeden İzmit Belediyesi’nin teleferik projesini eleştirdi. Büyükakın konuşmasında tartışmanın çok saçma bir tartışma olduğnu ifade ederek “Teknik adamların ciddiye almayacağı bir tartışma” dedi. Şehrin ortak çalışması gerektiği vurgusunu yapan Büyükakın, “Şehrin ortak çalışması gerekiyor. Bunları yapmadığımız takdirde istanbula da benzeyen bir trafik meselesi ile karşı karşıya kalırız. Bu işin bir mühendislik işi olduğunu unutmamak lazım. Mühendislik dışında konuşanlara popülizm yapanlara itibar etmeyin. Teleferik için de geçerli. Teleferik ile taşıma yapacağım tartışması çok saçma bir tartışma. Teknik adamların ciddiye almayacağı bir tartışma.

“GAYRİCİDDİ”

Neden böyle diyorum. İki istasyonu vardır teleferiğin. Her istasyonun 1 kilometre çevresinde insanlar yürüyerek gelir. Erenler cedit tarafına gidecek kişi aşağından 1 kilometre çaptan yürüyerek gelir. Yukardan da 1 kilometre çapla evine gider. 1 kilometrenin dışında yolcu seyrelir. Lastik tekerli sistem olmak zorundadır. Bunlar konuşuluyor. Kent hafızasında olsa gayriciddi iddialar olduğu için kimse ciddiye almaz. Ortak aklı unutmamak lazım” dedi.