750 ve 755 meclis gündeminde: Sefer sayısı artırılsın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün gerçekleşiyor. CHP’li meclis üyesi İlkay Kara Umuttepe-Karamürsel arası seferleri bulunan 750 ve 755 numaralı otobüs seferlerinin artırılması gerektiğini ifade etti.

750 ve 755 meclis gündeminde: Sefer sayısı artırılsın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisi bugün Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşiyor.133 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiyor. Şehire dair birçok önemli maddenin konuşulduğu mecliste önerge veren CHP’li meclis üyesi İlkay Kara Umuttepe ve Karamürsel arasında sefer gerçekleştiren 750 ve 755 nolu hatların sefer saatleri sayılarının arttırılması gerektiğini söyledi.

750 ve 755 meclis gündeminde: Sefer sayısı artırılsın - Resim : 1

“SORUN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMELİDİR”

Söz konusu önergede şu ifadeler yer aldı: “Karamürsel’de KYK yurdunda devam eden tadilat çalışmaları nedeniyle öğrenciler Gölcük ve Umuttepe’deki yurtlara yerleştirildi. Ancak otobüs saatlerinin yetersizliği nedeniyle öğrenciler bir buçuk saat gidiş, bir buçuk saat dönüş olmak üzere yaklaşık üç saatini yollarda geçirmektedir. Otobüs seferlerinin yetersizliği, hastaneye gitmek isteyen vatandaşlarımız için de büyük bir sorun teşkil etmektedir. Bu sıkıntı kısa sürede çözülmelidir.

750 ve 755 meclis gündeminde: Sefer sayısı artırılsın - Resim : 2

AYRI HAT ÖNERİSİ

750 ve 755 numaralı otobüslerde sefer sıklığının ayrı ayrı arttırılması, üniversite ve fakülte hastanesine giden otobüslerin ayrı hat haline getirilmesi, halkın görüşlerinin alınması, alternatif ulaşım seçeneklerinin getirilmesi gerekiyor.”

750 ve 755 meclis gündeminde: Sefer sayısı artırılsın - Resim : 3

https://www.noktagazetesi.com.tr/ogrenciler-sikayetci-755-seferleri-yetersiz

Kaynak: Cansu Albayrak Kızılkaya
Otobüs seferleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tahir Büyükakın