Tahir Büyükakın'ın en net konuşmasıydı: Hürriyet’i bombaladı!

Tüm ilçelerin beyanneme toplantılarına katılan KBB Başkanı Tahir Büyükakın, en sert konuşmasını İzmit Beyanname toplantısında gerçekleştirdi. “Şimdi konuşma zamanı” diyen Büyükakın, Fatma Kaplan Hürriyet ile görüşmelerini anlattı.

Tahir Büyükakın'ın en net konuşmasıydı: Hürriyet’i bombaladı!

Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan adayı Muharrem Tutuş bugün Kocaeli Kongre Merkezinde proje lansmanı gerçekleştirdi. Muharrem Tutuş’un sunumu sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi.

“BOYA MERDİVENLERİ GİTSİN”

Muharrem Tutuş’un ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Muharrem Tutuş’ın vaatlerine kefil oldu. Büyükakın konuşmasında, “ 31 Marttan Sonra müstakbel İzmit Belediye Başkanımızın sunumunu dinledik. Ben dilerken gerçek belediyecilik ile algı belediyeciliğinin farkını gördük. Boya merdivenleri gitsin, dubaları boya gitsin, bana yaptırmıyorlar de gitsin. Ne zorun var gondol falan yapıyorsun” diyerek kinayeli bir şekilde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e yüklendi.

“BECERİKSİZLER ORDUSU”

5 yıllık süreci kendi açısından anlatan Büyükakın, “Öyle hadsizlikler yapıldı ki, öyle ileri gittiler ki burda ifade etmeye utanırım. Yukarıdaki hamamı işgal ettikten sonra el hareketleri ile seviyelerini yerin altının da altına indirdiler. Sabrettik seçim zamanı gelecek dedik. Var olan eserleri bir muhafaza edemeyen tam bir beceriksizler ordusu. 5 yılın özeti buduru. Beceriksizliktir. Sonra utanmadan çıkıp diyorlarki Türkiye’nin en borçlu belediyesi Kocaeli diyorlar. Sizin beceriksizliğiniz yüzünden. Bunların adayları çıkıp bu salonda konuşma yapmış BİZ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde yaptık siz ne yaptınız diyor. İnsan biraz utanır. Ben bir şey diyorum da bu nereye gidiyor demez mi?

“KAVGA MAKAMI DEĞİL”

Genel Başkanlarının da eline bir kağıt tutturmuşlar en borçlu belediye diyor. Bu sizin borç dememişler. Her yere gidemiyor zaten. İstanbul’da hiç afişini göremiyorum. Ama Cumhurbaşkanımızın, Devlet Bahçeli’nin afişleri var. Afyondaki mevzuyu gördünüz. Böyle bir yönetim olabilir mi? Bunlara belediye teslim edilir mi? Bunlara belediyeyi bıraktığınızda olacakları söyleyeyim. Biz belediyeyi aldığımızda belediyeler maaş ödeyemiyordu. Bunların hepsi unutuldu. Beceremediler. Belediyeciliği bilmiyorlar. Belediyecilik kavga makamı değil.

“SİZ ENGELLEDİNİZ”

Cedit’i 2 yıl oyalamasaydınız Cedit’te insanlar evinde oturmuş olacaktır. Kİm kimi engelliyor. Şİmdiye kadar sustuk şimdi konuşma zamanı 15 gün konuşup sonra tekrar çalışacağız. Cedit 2 yıl niye bekledi. Hep sizin beceriksizliğinizi konuşamayız. Asıl siz bize engel olmasaydınız insanlar Cedit’e evinde oturacaktı.

“TAM BİR YALAN RÜZGARI”

Cumhuriyet Parkı onlara tahsisti 2 yıl geçmiş hiçbir şey yapmamışlar. Billboard yazıyor. AKP ve MHP oyları ile engellendik diyor. Elini mi tuttu meclis. Cumhuriyet Parkında ranta peşkeş etmeyeceğiz dediniz. Şanbaz Başkan Rahmetli oldu. İYİ Parti İl başkanı. Bana şuna uyma ver şu parkı yapsın dedi. Yapayım vereyim dedim hayır siz oraya Büyükşehir Yazarsınız dedi. Oradan yanımdan kalktı 2 yıldır işletmediği kafeyi açtığını duyurdu. Tam bir yalan rüzgarıdır İzmit’in 5 yılı. Rahmetli Şanbaz deyince verdik. Ne oldu Cumhuriyet Parkı.

“SADECE YÜZDE 10’U ALTYAPI”

Aynı şey Fethiye Caddesinde oldu. Altyapısını siz yapın dediler. Orası canlı açık kalp ameliyatı yapılacak. Bu tek elden çıkmalı dedim. Ben yapabilirim beraber yaptık diyebiliriz, parasını verim siz yapın dedim. Senin yapman olmaz dedi. Bunları inkar edecek. Altyapıyı siz yapın dedik olmaz dediler. 17 Milyon liraydı projenin bedeli. Sadece yüzde 10’u alt yapıydu. O belediyenin hattından SMS atıyor. Siz de anlatın diye anlatacağım. İSU’nun yapmadığı altyapıyı da biz yapacağız dediler. İşin ahenk içinde olmasını engelleyen onların tutumu. İş yaptırmama biçimi. Hep bunlarla uğraştık. Huzurevine tapusu İzmit Belediyesi’nde olan yeri tahsis etmediler. Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar.

“ŞAKA GİBİ”

O bilboardlara girdikleri olayın aslını ben anlatayım. 2 arsa satışı için yetki istediler. 2 arsayı satacağı bir arsanın üzerinde kafetarya yapacağız dedi. Arkadaşlar sordu. Yapacaksa izin verdin dedim izin verdiler. 2 meclis sonra bir yazı daha geldi. Bu sefer tesisi yapacak araziyi satmak istediler. Şaka gibi. Bunu bizi engelliyorlar diye anlattılar. Satmazsak tazminat ödeyemeyiz dediler. O zaman anlatmadık. Her gün yalanlarını düzetmeye kalksak iş yapamayız.

“ANLAŞTIĞIN MÜTEAHHİTİ DE Mİ BİZ GÖNDERDİK”

Muharrem geldi. Başkanım belediye iflas edecek maaş satamayacak hale gelecek dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak siz alın da mülk kalsın elimizde dedi. BELSA’yı alacaktım aldırmadınız dedi. Sen Belediyeyi yönetmeye aciz bir belediye başkanı iken neyi alıyorsun. Müteahhiti de mi biz kapına yolluyoruz. Arka kapılardan anlaştığınız müteahhitleri de mi biz gönderiyoruz.

“BANA NAMERT DEDİ”

Bankalar kredi vermiyormuş. Ben bankaları arayıp kredi verdirtmemişim. İktidar yaptırmamış. Anlatıyor vatandaş inanıyor. Arsayı alacaktık kredi çıktı dedi. Allah bizi namerde muhtaç etmedi dedi. Namert ben oluyorum. Bu nasıl bir üsluptur. Böyle bir üslup ile cevap verirsem huzur kalır mı? Biz elimizde koli ile gezmiyoruz. Gizli gizli yapıyoruz. Yaptırmayız dediler şimdi tramvaya cephe diye afiş asıyorlar.

“NEDEN ADAY OLMADIN”

Genel Başkanları geldi. Büyükşehir Başkanım dedi. Güya dil sürçtü. Hep kendilerin Büyükşehir ile kıyaslayıp sonra bizi Koskoca Büyükşehir ile kıyaslıyorlar diyor. İzmit’e aday olmam dedi. Niye çıkmadın karşıma. Ben mi çıkardım Büyükşehir Adayınızı. Falan gelecek yok sarı gelecek yok kırmızı gelecek. Başkan bize Messi’yi getir. Getirin de top nasıl oynanır gösterelim. Aman Allahım ne kurtarıcı. Biz efendiyiz diye uysal zannediyorlar.