Takasın ara bulucusu Türkiye:MİT görevlileri çok şıktılar

Dünyanın konuştuğu takasta yer alan Rus sanatçı Saşa Skaçilenko MİT personeline hayran kaldı. "Türk dizilerindeki gibi çok şıktılar" ifadelerini kullandı.

Takasın ara bulucusu Türkiye:MİT görevlileri çok şıktılar

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attı.Operasyon kapsamında ikisi çocuk 10 kişinin Rusya'ya, 13 kişinin Almanya'ya, 3 kişinin de ABD'ye nakli sağlandı.

HEPSİ ÇOK ŞIKTI

Rusya tarafından serbest bırakılan savaş karşıtı Rus sanatçı Saşa Skaçilenko da operasyonda takas edilenler arasında yer alıyordu. Takas anını anlatan Skaçilenko, çok hızlı geliştiğini son ana kadar hiçbir açıklama yapılmadığını ve hapishaneden çıkarılıp bir otobüse bindirildiklerinde idam edileceklerinden korktuğunu ifade etti. Skaçilenko, tutukluları taşıyan uçak Ankara'ya indiğinde kendilerini karşılayan MİT görevlilerinin çok "şık" olduğunu ifade etti. Türk istihbarat personelinin "Türk dizilerindeki karakterler gibiydiler" dedi. Skaçilenko, MİT personelinin, kulaklıkları ve duruşuyla Rus istihbarat personellerinden daha farklı olduğuna değindi ve "Hepsi çok şıktı, gerçekten etkileyici bir andı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT Haber