Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Taliban’dan İran’a saygısızlık! Ayağa kalkmadılar

Tahran’da gerçekleştirilen Uluslararası İslam Birliği Konferansı’nın açılışında, ulusal marşın çalınması sırasında diğer katılımcıların aksine, Taliban temsilcisinin ayağa kalkmaması dikkat çekti.

Tahran’da gerçekleştirilen Uluslararası İslam

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın da salonda bulunduğu sırada yaşanan bu olay, İran medyasında ve sosyal medyada halkın tepkisini toplarken, bazı kişiler Taliban temsilcisinin konferansa davet edilmesini eleştirdi. Gelen tepkiler üzerine, İran’ın Afganistan Özel Temsilcisi Hasan Kazımi, X platformunda yaptığı açıklamada, “Müzik yasağını gerekçe göstererek diplomatik kurallara uymamak kabul edilemez ve bunun bir örneği bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Taliban yetkilileri, 18 Eylül’de Pakistan’ın Peşaver kentindeki bir törende de Pakistan ulusal marşı çalınırken ayağa kalkmamış ve bu durum Pakistan tarafından “diplomatik kuralların ihlali” olarak protesto edilmişti. Bunun üzerine Peşaver’deki Afganistan Konsolosluğu, Taliban’ın müzik karşıtı tutumu nedeniyle Afganistan ulusal marşını da yasakladığını açıklamıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan BM’de Uygur Türkleri mesajı: Çin ile…