Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tamyüksel, “Tezcan Galvaniz işçilerinin dayanacak gücü kalmadı”

Kartepe’de faaliyet gösteren Tezcan Galvaniz Fabrikasında ki işçilerin uzun zamandır işverenden kaynaklı sorunlar yaşadığını dile getiren İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; yetkililere seslenerek “Tezcan Galvaniz İşçilerinin Sesini Duyun” dedi.

Kartepe'de faaliyet gösteren Tezcan

Kartepe Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tezcan Galvaniz fabrikasında kazan kaynıyor. İşveren ile işçiler arasında yaşanan sendika krizi nedeni ile birçok işçi işten çıkarıldı. İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel konu ile ilgili açıklama yaptı. Tamyüksel konuşmasında, “Biz Kartepemiz sınırlarında faaliyet gösteren Tezcan Galvaniz firmasının başarıları ile anılmasını isteriz, bölgemizin kuruluşu olması hasebiyle gurur da duyarız.

“KONU SİYASİ DEĞİL”

Ancak ne hikmetse, hem basından takip ettiğimiz hem de partimize ulaşan çalışanların ifadeleri ile görüyoruz ki işverenin anlam veremediğimiz uygulamaları nedeniyle, böylesine önemli bir yatırım sürekli olarak yaşanan olumsuzluklar ile gündemde kendine yer bulmakta. Biz konuya siyasi olarak da yaklaşmıyoruz, ha keza karşımızda siyaseten ne bir rakip ne de bir muhatap yok. Fakat; inancımız gereği, nerede olursa olsun, kimden olursa olsun zalimin zulmüne karşı durmaktansa gücümüz ölçüsünde mücadele etmekten de imtina etmeyiz.

“İŞÇİLERİN SORUNLARINI SIRALADI”

Ocak ayından itibaren; bu fabrikada devam eden süreci yakinen takip ediyoruz ve yaşananları net olarak biliyoruz. İşçinin sendikalı olmasından sonra artarak devam eden baskı ile şekersiz çay içme cezaları, kışlık kıyafet vermeme, belli kişilerin maaşlarını aksatma, işçiye cuma namazına dahi gitmesi için müsaade etmemek derken. Bugün gelinen noktada ise; eksik personel dolayısıyla fazladan çalışan ama asla mesai verilmeyen çalışanlar, onarılmaması sebebi ile taşan ve pislikten önünden geçilmeyen tuvaletleri bile kullanamaz, bilinçli olarak az sayıda getirilen yemekler ile ihtiyacı kadar beslenemez durumdadır.

“KORKUDAN SESLERİNİ ÇIKARAMIYORLAR”

Buradan çalışma ve iş kurumu yetkililerine seslenmek istiyorum. Rızkı ile imtihan edilen bu insanların artık dayanacak gücü kalmamış, fakat malum ekonomik koşullar sebebiyle zor koşullar altında evlerini geçindirebilmek için mücadele etmektedirler. Korkudan seslerini dahi çıkaramamaktadırlar çünkü işveren sesini çıkaranların işine son vermektedir. Lütfen artık Tezcan Galvaniz İşçilerinin Sesini Duyun ve gerekli denetimleri ciddiyet ile yerine getirerek, işçinin sırtından milyonlar kazanan işverenin, çalışanlarına insanca bir yaşam için gerekli şartları oluşturmasını sağlayın” dedi.

YORUMLAR

3 adet yorum var

  1. Fabrikada gece vardiyasında hiç bir ısıtma sistemi UFO bile yok almıyorlar amirlere söyleniyor umurları bile değil kendilerini kurtarma derdindeler sağolsunlar

  2. Bu Fabrika da sadece suç işverenin değil işveren kendi işinini layıkıyla yerine getiriyor yani kendine yakışanı yıllardır yapmış ve yapmaya da devam ediyor.Ama birde bu Fabrika da ÖZ ÇELIKIŞ SENDİKASI VAR Sendika yetkilileri sözleşme dönemleri bile işini yapmıyor şimdi kalmışlar sendikacılık oynuyorlar ama Tezcan işçisi artık yemiyor bunları yürekleri varsa gelip fabrikanın önünde biz çok iyi sözleşme imzaladık diye işçiye anlatsınlar görelim nekadar sendikacılar

  3. Bu yaşanan sorunların başında sendika şube başkanı arif ve yönetimi geliyor sendikacılıktan bi haber ev araba arsa satma işinden kafalarını kaldırıp sendikacılık yapmıyorlar patronda sıkıntılı elbet ama fabrika yönetimi bınlara sürekli yalan söylüyor sendikacılarda 4 denedir her yalana inanıyor yada bizi kekliyorlar .. 4 ay önce sözleşme imazalamayın dedik durdıralım hayları dedik dinlemediler şimdi 2 parça kumaş için hat durduracaklarını söylüyorlar …sözleşmede el ele kol kola işçiyi sattılar hakkımızı helal etmiyoruz sendikaya ve işverene bunuda bilsinler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…