Tanta; “Ön seçim sürecinde yanlış yapıldı”

Ön seçim öncesi basın toplantısı yapan CHP İzmit Belediyesi Başkan Aday Adayı Hakan Tanta, ön seçim sürecini değerlendirdi. Tanta ön seçim karar sürecinin yanlış ilerlediğini ifade etti.

Tanta; “Ön seçim sürecinde yanlış yapıldı”

Yerel seçimlere 3 aydan kısa bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nde İzmit Belediyesi Başkan Adayı henüz netleşmemişken Genel Merkez ön seçim kararı aldı. İzmit Belediyesi Başkan Adaylığı için Pazar günü yapılacak ön seçimlerde Mevcut Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hakan Tanta, Emre Andız ve Hüseyin Erol yarışacak. Ön seçim öncesi Başkan Aday Adaylarından Hakan Tanta basın mensupları ile bir araya geldi.

“5 ADAYIN DA KAZANACAK POTANSİYELİ VAR”

“Kentimiz için bir iddia ortaya koyduk” diyerek sözlerine başlayan Hakan Tanta, “5 isim aday adayı oldu. Genel Merkezimiz ön seçim kararı aldı. Bir arkadaşımız adaylıktan çekildi. İlçe Kongresinde aday olan ilçe başkanları ön seçim iddiası ortaya koydu. İl Kongresinde il başkan adayları ön seçim iddiası ortaya koydu, Milletvekilleri ön seçim dedi. Bu seçimde genel merkez çok anket yaptı.. Sadece benim bildiğim 5 anket yaptırdı. Bu anket sonucunda tüm aday adaylarının kazanacak potansiyelde olduğunu gördükten sonra ön seçim kararı aldı. Bunda il başkanımız olmak üzere örgütlerimizin büyük emeği var.

“2019’DA HAZIRLIĞIM YOKTU”

Üyeye hangisi sandıktan çıkarsa benim adayımdır dedi. Bu ön seçimin güzelliği bu. Şu eleştiriye katılmıyorum. Üye yapısı kötü diyorlar. Tüm partilerden üyeye sorularak aday belirlenirse üye yapısı düzelir. Aday seçilen kişiler 5 yıl sonra üyenin karşısına gideceğini bilir. Sabahtan akşama kadar ter döken isimleri 5 yılda unutmazlar. Sloganımda da söyledim. Bir gün değil her gün örgüt. 2019 yılında seçime girdik. Adaylığım o dönem de geçti. Öyle bir hazırlığımın olmadığını parti büyüklerime söyledim.

“BU KENT İLE İLGİLİ HAYALLERİMİZ VAR”

Seçim kampanyasında kutuplaşmış gözüken tüm kesimlerle inanılmaz bir kampanya yürüttük. Öngörü üzerine yaptık. Asla belden aşağı çalışmadan proje ekibi kurduk. Ben de o ekibin yürütücülerinden biriyim. Adayımızı seçtirmeyi başardık. Seçim akşamı bir TIR getirmiştik. Seçim akşamı o tırın üzerindeydik. O manzara benim için büyük bir mutluluktu. 1 buçuk 2 yıl boyunca görevli oldum belediyede. Her zaman partinin yanında oldum. Sonuçta bu kent ile ilgili hayallerimiz var.

“DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Benim ailem burada 150 yıldır yaşayan bir aile. İzmitlilik kültürü ile yoğrulmuş insanlar. Benim de gençliğim burada geçti. Üniversiteden gelir gelmez KYÖD’e üye oldum. Benim için yeri ayrıdır. Kentin sosyal kültürel yanına katkılarımız oldu. Gezmeyi, dünyanın farklı yerlerine görmeyi seviyorum. Her ülke belediyecilikte kendi kültürünü oluşturmuş. Vizyon böyle kazanılıyor. Kentimizi seviyoruz. Kente yapacaklarımız İzmit Belediyesi olarak sınırlı. Daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Belediye başkanımız iyi işler yaptı. Biz daha iyi işler yapacağımıza, daha çok oy olacağımıza inanıyoruz. Kentin kılcal damarlarında bile varız. Kentin her noktasında anılarımız var” dedi.

“SEÇİLDİĞİMDE İŞLERİMİ DEVREDECEĞİM”

Ön seçim öncesi üyeler ile yaptığı çalışmayı anlatan Tanta, “Yapabileceğim kadar arama yapıyorum. Çok keyifli ve farklı bir sonuç çıkacağına inanıyorum. Yaptığım işi çok severek yapıyorum. 25 yıllık kayıtlı hasta var. Bana gelen kimsenin mutsuz ayrılmaması için elimden geleni yaptım. Mesleğimi bırakmak zorunda kalacağım. Farklı işlerimiz de var. Tekne imalatı yapıyoruz. Seçildiğimiz zaman kamu görevlisi olacağımız için onları da devredeğiz” dedi.

“ÖNCE MEVCUT BAŞKANIN DURUMU BELİRLENMELİYDİ”

Ön seçim sonucuna uyulup uyulmayacağı sorusunu yanıtlayan Tanta, “Ön seçim kararı alınana kadar çok uzun görüşmeler oldu. Ben hayatımda 1 kere gittim genel merkeze. Buraya gelirlese toplantılara katılırım. Ön seçimde çıkan sonuç genel merkezde onaylanacak. Başka birinin aday gösterilmesi mümkün değildir. Genel Merkezin böyle bir yanlış içine gireceğine inanmıyorum” dedi. Süreç ile ilgili yanlış yapıldığını ifade eden Tanta, “Mevcut belediye başkanının durumunu netleştirmeleri lazımdı. Adayım dedikten sonra bir anket ile pekiştirmeleri lazımdı. Aday adaylığı başvuru sürecini öyle başlatıp önseçim demeleri lazımdır” şeklinde konuştu.