Tarık İnce: "Başını okşa toprağını al devri bitti"

Kandıra’ya yapılması planlanan Çöp Tesisine tepki gösteren Tarık İnce, seçim öncesi verilen sözler ile seçim sonrası yapılmaya çalışılanın farklı olduğunu ifade ederek, “Yaptırmayacağız. Başını okşa toprağını al devri bitti” ifadelerini kullandı.

Tarık İnce: "Başını okşa toprağını al devri bitti"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun bir süredir hazırlığını yaptığı ve kent kamuoyunda ‘projenin yeri’ üzerinden tartışmalara sebep olan atık ve bertaraf tesisi Kandıra’ya kuruluyor. Kandıra’da yapılmasına karar verilen bio kurutma çöp tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED dosyasını hazırladı ve süreci resmen başlattı. ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Yer İnceleme Tutanağını hazırladı. Proje alanı ise, Kandıra Akçakese Mahallesi olarak geçiyor. Daha önce de Kandıra’ya yapılacağı ifade edilen vatandaşların karşı çıkması nedeni ile askıya alınan proje seçimden sonra bir kez daha gündeme geldi.

“SÖZLERİNİZİN ARKASINDA DURUN”

Kandıralıların istemediği tesise tepki gösteren isimlerden biri de biri de AK Parti İzmit Belediye Meclisi eski üyesi Şener İnce’nin oğlu Tarık İnce. Seçim öncesi verilen vaatleri hatırlatan Tarık İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Seçim zamanı Kandıra ilçesine verilen vaatler. Kent Meydanı, Millet Bahçesi, Çocuk parkları yenilenmesi, Namazgah deresinin temizlenmesi. Ama seçimden sonra Kandıra’ya çöp bertaraf tesisi yapılmak isteniyor. Verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Tarımı yok etmenize, Havamızı kirletmenize, Su kaynaklarımızı pisletmenize izin vermeyeceğiz. Yaptırmayacağız. Başını okşa toprağını al devri bitti. Hayırlı cumalar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Serhat Güneş