Tarım Bakanlığı İfşa Listesi Tarım Cebimde Nasıl Bakılır? Tarım Cebimde Nereden İndirilir?

Tarım ve Orman Bakanlığı yüzlerce üründe taklit-tağşiş yapıldığını açıklayarak sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini yayınladı. Milyonlarca vatandaşın gündemine giren taklit ve tağşiş yapılan ürünlerin hangileri olduğu Tarım Cebimde uygulaması ile sorgulanabiliyor. Peki, Tarım Cebimde ne işe yarar? İşte yanıtı..

Tarım Bakanlığı İfşa Listesi Tarım Cebimde Nasıl Bakılır? Tarım Cebimde Nereden İndirilir?

Son günlerde en çok merak edilen husus taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesine göz atan vatandaşlar hangi ürünlerde farklı maddelerin olduğunu öğrendi. https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinden sorgulama yapan vatandaşlar sakıncalı ürünleri inceledi. Bu noktada Tarım Cebimde uygulaması sorgulandı. Peki, Tarım Cebimde ne işe yarar? Tarım Cebimde nereden indirilir? İşte yanıtı..

TARIM CEBİMDE NE İŞE YARAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen mobil uygulama sayesinde işletmelerin denetim durumuna erişim sağlanabiliyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamasında, "Bir kafeteryaya gidiyorsunuz. Tarım ve Orman Bakanlığının denetimiyle ilgili barkodu gösterir misiniz diyorsunuz. Bunu kapısına, önündeki menüye koymuş oluyor. Onu okuttuğunuz zaman o işletmenin bizim tarafımızdan kaç kez denetlendiğini görmüş oluyorsunuz" dedi.

TARIM CEBİMDE NEREDEN İNDİRİLİR?

Tarım Cebimde uygulamasını telefonunuza indirmek için Google Play Store (Android) ya da App Store (iOS) sekmesine dokunun. Arama çubuğuna "Tarım Cebimde" yazıp arayın. Tarım Cebimde uygulaması çıktığında "İndir" butonuna tıklayın. İndirme işlemi bittikten sonra uygulamayı kullanabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ