Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarkett işçiye zamsız çalışın dedi! İşçiler greve başladı

Tuzla’da üretime devam eden Tarkett Turkey Zemin Kaplamaları fabrikasında çalışan Petrol-İş üyesi işçiler toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktı.

Tuzla’da üretime devam eden

Evrensel Gazetesi’nden Merve İlhan’ın haberine göre, Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde bulunan, Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu Tarkett Turkey Zemin Kaplamaları fabrikasında toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde patronun ‘Zamsız çalışın’ dayatması nedeniyle TİS süreci tıkandı, işçiler greve başladı.

ZAMSIZ ÇALIŞTIRMAK İSTEDİ

Merkezi Fransa’da bulunan, İsveç, Almanya ile ortaklığı olan 140 yıllık şirket 34 tesisi ve 12 bin işçisiyle 100’den fazla ülkeye satış yapıyor. Sadece 2023 yılında 3.3 milyar avro hasılat elde eden Tarkett, Tuzla’daki fabrikasında çalışan işçileri ise zamsız çalıştırmak istedi. Evrensel’e konuşan İş Yeri Baştemsilcisi Selman Sakarya süreci şu şekilde anlattı: “Patronun burada istediği şey bize tek bir kuruş zam vermemek. E o zaman biz boşuna mı sendikalı olduk? Boşuna mı mücadele verdik? Görüşmeler başlamadan önce taslağa yüzde 135 yazdık. Pazarlık payı vardı elbette. Ama patron bizden zamsız çalışmamızı bekledi. ‘Zam yapacak durumum yok’ dedi. ‘Devlet asgari ücrete zam yapmadı, ben de size yapmam’ dedi. Ama aynı patron sendika üyeliğinden caydırmak için tek tek arkadaşlarımızı yanına çağırıp yüzde 40-45 oranında zam teklif etti. Ama biz sadaka değil, hakkımız olanı istiyoruz. İşte bu yüzden bugün grevdeyiz.”

SINIF DAYANIŞMASI

Patronun zamsız çalışma dayatmasından vazgeçmemesi üzerine Tarkett işçileri dün fabrika önünde greve başladı. Grevin ilk dakikalarında, 22 gündür grevde olan MKB Rondo işçileri de Tarkett işçilerinin yanındaydı. Ayrıca Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü de işçilerle dayanışmak için grev alanına geldi.