Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tartışılacak tasarı iddiası: Uyutma seçeneği masada

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelmesi beklenen tasarıya göre, her belediye imkanı dahilinde sokak köpeklerini toplayacak ve köpekler için sahiplendirme ilanı yayınlayacak. Her bir köpeğin sahiplenilmesi için 30 gün beklenecek. 30 gün sonunda sahiplenilmeyen köpekler uyutulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı sahipsiz hayvanlar yasa teklifinin taslak metni ortaya çıktı. Sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin taslak metninde İngiliz modelinin esas alınacağı ifade edildi. Çözüm modelinde, sokak köpeklerinin toplanması, kısırlaştırılması, bir ay içinde sahiplendirilmesi ve sahiplendirilmemesi durumunda 30 gün içinde uyutulması planlanıyor.

SORUMLU BELEDİYE OLACAK

Tasarıya göre, kısırlaştırma işleminin maliyeti ve sahipsiz hayvan sayısındaki orantısız artış nedeniyle öncelikle başta sokak köpekleri olmak üzere sahipsiz hayvanlar toplatılacak. Sorumlu belediye olacak. Toplanacak sahipsiz hayvanlar belediyelerce kurulacak barınaklarda tutulacak. 30 gün içinde sahiplendirilmeyen hayvanların künye bilgilerinin yer aldığı ilanlar belediyelerin internet sitelerine aktarılacak. Bu veriler üzerinden hayvanlar sahiplendirilecek. Sahiplendirilmeyenler ise sürenin sonunda iğne ile uyutulacak. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara sokaktan toplanan yeni köpekler gelecek ve süreç aynı şekilde işletilecek.