Tatil yapmak istediler... Sonu savcılıkta bitti

Son dönemde Sapanca bölgesinin popüler tatil tercihlerinden olan bungalovlar dolandırıcılık ile gündeme geliyor.

Tatil yapmak istediler... Sonu savcılıkta bitti

Son dönemde Sapanca bölgesinin popüler tatil tercihlerinden olan bungalovlar dolandırıcılık ile gündeme gelirken dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi.

ZARAR 52.800 TL

Evlilik yıldönümleri için Sapanca bölgesinde bungalov tatili yapmak isteyen çift, yaşadıkları sonrasında suç duyurusunda bulundu. Mağdur İbrahim Şahin iletişime geçtikleri ve TÜRSAB izinleri olduğunu ifade eden bir kişiyle yaptıkları görüşmede kendisinden çeşitli bahaneler ile tekrar tekrar ödeme yapmasının istendiğini söyledi. Açıklamanın yanlış yazıldığı gibi çeşitli bahaneler ile tatil yapmak isteyen mağdurdan önce konaklama bedeli olarak 4800 TL, ardından da eşyalar için 8 bin tl depozito bedeli istendi. Bu ödemelerin yapılması sonrasında açıklamanın yanlış yazıldığı gerekçesiyle şahıs bir kez daha 8 bin TL istedi. Bu ödemenin doğru açıklama ile yapılması sonrasında ilk 8 bin TL'nin iade edileceğini söyleyen şahıs, buna rağmen çeşitli bahaneler ile para istemeye devam etti. Mağdur toplam 5 kez ödeme yaparak 52.800 TL zarara uğradı.

SAHTE KAYIT BELGESİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) ait sahte bir kayıt belgesi gönderen dolandırıcı, mağdurun savcılığı suç duyurusunda bulunacağını söylemesi üzerine kendisine illegal bir durumun söz konusu olmadığı ve gerekli tüm yasal haklara sahip olduğunu söyledi. Mağdur İbrahim Şahin, konu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tatil yapmak istediler... Sonu savcılıkta bitti - Resim : 1

Kaynak: Murathan Birinci