Tavuklu Pilavın Yanına Ne Gider? 10 Öneri

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Tavuklu pilav genellikle Ortadoğu’nun en sık tercih ettiği yemekler arasındadır. Türkiye topraklarında ve Anadolu’da da tavuklu pilav sık sık karşılaşılan yemekler arasında bulunur. Çoğu restoranla karşılaşılan ve evlerde de genellikle pişirilen bu yemeğin yanına birbirinden farklı yan lezzetler ile sunum hazırlanabilirsiniz.

Tavuklu Pilavın Yanına Ne Gider? 10 Öneri - Resim : 1

HAVUÇ SALATASI

Hazırlayacağınız bu salatanın içerisine limon suyu eklediğinizde ortaya daha güzel bir tat çıkacaktır. Aynı zamanda mevsim yeşilliklerinden yararlanarak salatanın daha çeşitli ve eşsiz bir hale gelmesine de odaklanabilirsiniz. Tavuklu pilavın yanında hafif bir salata arıyorsanız havuç salatası size özellikle tazelik açısından iyi bir öneri oluşturacaktır.

HUMUS

Özellikle mezeleri ana yemekleri yanında daha çok tercih eden kişiler humus yapabilir. Kolay tarifi olması ve ana yemeğin yanına yakışması sebebiyle en çok tüketilen ve her yerde karşılaşılan mezeler arasında bulunur. Humus birçok yemeğin eşlikçisi olarak tüketilebileceği gibi meze olarak tüketilmesi de mümkün olan özel bir tattır.

AKDENİZ SALATASI

Akdeniz salatası, özellikle taze yeşillikler ile hazırlandığında daha güzel bir tat sunar. Tavuklu pilavın yanına hafif tatlar arayan kişiler, Akdeniz salatası tarifini uygulayabilir. Zeytinyağı ve limondan yararlanarak Akdeniz salatasının daha güzel bir hale gelmesi sağlanabilir.

MANTAR SOTE

Mantar sote tarifi uygulanarak tavuklu pilav ile eşsiz bir uyum yakalanabilir. Mantar soteyi yaparken isteyenler sebze çeşitliliğini arttırabilecekleri gibi isteyenler de sebzeyi az ancak baharatı çok tutabilir. Mantar sote yaparak hem malzemeler daha verimli kullanılabilir hem de tavuklu pilav ile uyumlu bir yemek hazırlanabilir.

BAHARATLI PATATES

Baharatlı, patates, tavuklu pilav gibi ana yemeklerin yanına en çok yakışan yiyecekler arasında bulunur. Baharatlı patates ve ister kızartma ister fırında yaparak çeşitliliği arttırabilirler. Baharatlı patates yapıldığından menünün doyuruculuğu oranı da yükselir. Böylelikle daha zengin içeriğe sahip ve besin değeri yüksek bir yemek menüsü oluşturulur.

ÇOBAN SALATA

Çoban, salata, tavuklu, pilav gibi geleneksel tatların yanında en çok kullanılan salatalar arasında bulunur. Kolay yapılması ve farklı malzemeler ile kolaylıkla hazırlanabilmesi sebebiyle çoban salata kısa sürede servis edilebilir. Çoban salata hem pilav ile uyumu hem de tavuğun yanına yakışması neden ile sık sık hazırlanan bir salatadır.

MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbası tavuklu pilavın yanında en çok tercih edilen sıcak başlangıçlar arasında bulunur. Yemeğin sıcak bir başlangıç yapmak ve yemek ile uyumlu bir çorba tüketmek isteyenler mercimek çorbasını tercih edebilir.

TARHANA ÇORBASI

Tavuklu pilav gibi klasik bir tadın yanına tarhana çorbası da klasik bir tarif olarak çok yakışacaktır. Dolayısıyla sıcak başlangıç için mercimek çorbasını tercih etmeyenler tarhana çorbasına yönelebilir. Doyuruculuk oranı yüksek olduğu için özellikle kış aylarında tarhana çorbası daha çok kullanılır.

NOHUT YEMEĞİ

Salçalı nohut yemeği tavuklu pilavın yanında en güzel eşlikçi ilerden biri olarak sunuluyor. Özellikle restoranlarda tavuklu pilav gibi yemeklerin yanında genellikle klasik tatlar hazırlanır. Tavuklu pilavın yanında nohut yemeği en çok tercih edilen yan yemeklerden biridir.

KURU FASULYE

Kuru fasulye, pilav ve tavuk birbirinin ayrılmaz 3 parçasıdır. Genellikle birbirinin eşlikçisi olarak tercih edilen bu menü her restoranda sıkça karşılaşılan ve evlerde kolaylıkla yapılan tatlar arasında bulunur. Klasik tatlardan uzaklaşmak istemeyenler, tavuklu pilavlarının yanına kuru fasulye hazırlayabilir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız