Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tayfun Balıkçı: Haksız yere başkan olmanın manası yok

Körfez’de CHP’nin itirazının İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmesi ile ilgili konuşan Başkan Adayı Tayfun Balıkçı, “Ben aynı durumda olsaydım oyların sayılmasını talep ederdim. Haksız yere belediye başkanı olmasının manası yok” dedi.

Körfez’de CHP’nin itirazının İl

31 Mart Yerel Seçimlerinin sona ermesiyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ülke genelinde oylarını yükselterek lider parti konumuna geldi. Kocaeli Körfez ilçesinde de ise durum henüz netlik kazanmadı. CHP’nin adayı Tayfun Balıkçı, Anadolu Ajansı verilerine göre yarışı önde götürürken 1395 oy farkla rakibinin gerisinde kaldı. 5 bin 14 oyun geçersiz sayıldığı Körfez’de seçimleri sadece az bir farkla kaybeden CHP, 401 sandığın tamamına itiraz etti.

YİNE REDDEDİLDİ

Oy torbalarının ağzının usule uygun şekilde mühürlü olmaması, geçersiz oyların fazla olması, elektrik kesintisi gibi teknik sıkıntıların olması nedeniyle Körfez’deki 401 sandığın tamamına 3 ayrı itirazda bulunuldu. İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın reddedilmesi üzerine CHP önceki gün İl Seçim Kuruluna giderek itiraz etmişti. İl Seçim Kurulu da itiraz ile ilgili nihai kararını bugün verdi. İl Seçim Kurulu da CHP’nin itirazını reddetti.

 

“BUNLAR MANİDAR”

YSK kararı ile ilgili konuşan Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı, “Bu davranışları sergilemesi yanlıştır. Seçim daha bitmedi. Basın açıklaması yaprak bizleri yalancılıkla suçluyor. 3 kez elektrik kesilmiştir. Hangi çağdayız? Anadolu Ajansı verilerine göre 2 bağımsız adayın oylarında düşüş oluyor. Bunlar manidardır. bir anda öndeyken geriye düşüyoruz.

“BİNLERCE DESTEK MESAJI GELİYOR”

Demokrasi mücadelemize devam edeceğiz. Bizimle yol yürüyenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Ben aynı durumda olsaydım oyların sayılmasını talep ederdim. Haksız yere belediye başkanı olmasının manası yok. Ülkenin her yerinden binlerce destek mesajı geliyor. Herkes bizim kazandığımızı görüyor” dedi.

CHP’nin Körfez itirazı reddedildi ‘Dışardan gelen kamu görevlileri oy kullandı’