Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tayfun Balıkçı: Teşekkür için beni tercih edeceklerdir

Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. Aday adaylığı süreci ile ilgili konuşan CHP Körfez Belediye Başkan aday adayı Tayfun Balıkçı, “Körfez meclisinde sorunlarına el atıp çözüm bulduğum insanlar teşekkür için beni tercih edeceklerdir” dedi.

Seçimlere kısa bir süre

Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası hareketlendi. Partiler çalışmalarını sürdürürken aday adayları ise kendilerini göstermeye başladı. Yerel seçimlerin en heyecanlı ve çekişmeli geçtiği illerden Kocaeli’de birçok aday adayı belediye başkanı olmak için ilk adımını attı. Aday adayları artık heyecanla adayların açıklanmasını bekliyor. Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. Nokta Gazetesi’ne konuşan aday adayları aday adaylığı süreçlerini değerlendi.

“EN OLGUN DÖNEMİNDEYİM”

CHP eski belediye meclis üyesi Tayfun Balıkçı bu yıl aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında yerini aldı. Öncelikle aday adaylarına başarılar dileyen Balıkçı, “Eğitim ve kariyer olarak hayatımın en olgun dönemindeyim. Bugüne kadar elde ettiğim deneyimleri doğduğum ve karış karış gezdiğim Körfez’e ödemek istiyorum. Bu yüzden halkımızın karşısına çıkarak aday adayı oldum.

“BAŞARI KATACAĞIMA İNANIYORUM”

2 dönem meclis üyesi olarak görev yaptığım Körfez meclisinde sorunlarına el atıp çözüm bulduğum insanlar teşekkür için beni tercih edeceklerdir. Cumhuriyet Halk Partisine başarı katacağıma inanıyorum. Körfez yaşam kalitesi açısından hem fiziki hem sosyal açıdam denk ilçelere nazaran oldukça gerilerde. Bu yüzden sorunlara bir bütün olarak bakmak gerekir.

“KÖRFEZ’İN EN ÖNEMLİ SORUNU…”

Çağdaş bir yaşam için bilgi altyapı, internet, fiber optik, trafik, otopark, kreş, kadınlar için sığınma evleri, sosyal hizmet kompleksleri, şehirler arası otobüs terminali, imar sorunları, sosyal donatı alanlarının yetersizliği ilçemizin eksikleri. Körfez için en önemli sorunlardan biri de Körfez’i depreme hazırlama projesi. Bu kapsamda üniversite ve sanayi kuruluşları ile entegre bir proje hazırlanmalıdır.

“ŞAHISLARA BİREYSEL PLAN DEĞİŞİKLİĞİ”

Belediyemizde imar planı değişikliklerinde şahıslara bireysel plan değişikliği yapılmayacaktır. Yapılacak imar değişikliklerinde kamu yararı gözetilmeli. Belediyemize ait arsa ve araziler ağaçlandırma, park ve yeşil alanlar, konut, gençlik ve spor, sosyal hizmet alanları, meslek beceri kursları, kreş ve yaşlılar bakım evi gibi hizmetlere önem vereceğim.

“YAPILAN HAKSIZLIKLAR DÜZELTİLECEK”

İmar planlarında kamuya ayrılmış okul, sağlık ocağı gibi yerlerde şahıslara ait gayrimenkullerin ilgili kurumlar tarafından sağlanacak bazı yerlerde belediyemiz tarafından istimlak edilecektir. Geçmiş Belediye Başkanları tarafından yaptırılan arsa ve arazi düzenlemesi (şuyulandırma) yapılan yanlış ve haksızlıklar düzeltilecektir. Belediyemizde risk taşıyan konutlar yenilenmesi için her türlü işlemler yapılacak.

“SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIYOR”

1964 de kurulan Yarımca Belediyesi 1987 yılnda ilçe olup Körfez Belediyesi oldu. Belediyemiz 1994 yılından sonraki başarısız yönetimler nedeniyle SGK ve vergi borçlarını yatıramadı. Belediyemiz borçlarını ödemek için kendi mülklerini yarı fiyata satıp borç ödeme yoluna gitti ve hala devam ediyor. Bu durum Sayıştay raporlarında da kanıtlanmıştır” dedi.