Taylan Bingöl Hürriyet için ‘bireysel şov’ yapıyor dedi

CHP PM toplantısında alınan karara göre İzmit’te ön seçim yapılacak. Ön seçim kararını değerlendiren ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, Hürriyet’in bireysel şov yaptığını belirtti.

Taylan Bingöl Hürriyet için ‘bireysel şov’ yapıyor dedi

Türkiye yerel seçimlere ilerlerken dün gerçekleşen CHP PM toplantısında İzmit ve Körfez’de ön seçim kararı çıktı. ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl ön seçim kararı için 10 bini aşan imza topladıklarını belirterek İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’i eleştirdi.

“OMUZ VEREREK BÜYÜTÜP”

ADD Kocaeli Şube Başkanı ve aynı zamanda CHP İzmit üyesi olan Taylan Bingöl’ün o paylaşımı: “Yaklaşık bir yıl önce ilk olarak bireysel düzenlediğim, daha sonra CHP Kocaeli'nin birbirinden değerli emektar demokrat üyelerinin omuz vererek büyütüp haklı bir çığlığa evirdiği ÖN SEÇİM talebimiz yetersiz ve eksik de olsa sonunda karşılık buldu.

“YENİ DÖNEMDE AMACIMIZA ULAŞTIK”

Kocaeli genelindeki örgütlü yapımızın emekleri ile 10 bini aşan CHP Kocaeli üyesi ıslak imzalı ve T.C. Kimlik numaralı dilekçeleri tek tek imzalayarak ÖN SEÇİM isteğini yazılı olarak kayıt altına aldı.

Bu kentteki sarsılmaz duruşumuza güvenerek 10 bini aşkın dilekçelerini bizlere emanet eden üyelerimizin haklı taleplerini karanlık ellerin devreye girmesi sonucu önceki dönem CHP Genel Başkanı'na iletemesek de yeni dönemde amacımıza ulaştık.

“DEĞİŞİM BAŞLADI”

Dün aldığımız bilgiye göre CHP Genel Merkezi; CHP Kocaeli üyelerinin haklı talebine, özellikle İzmit için CHP üyelerimizin aday belirleme yönteminden duydukları rahatsızlığa kayıtsız kalmayarak CHP TÜZÜĞÜNÜN AMİR HÜKMÜNÜ VE OLMASI GEREKENİ uygulama kararı almıştır. Bu görece başarı T.C. Kimlik numarası ve ıslak imzası ile elini taşın altına koyan CHP Kocaeli üyelerinindir. CHP Kocaeli üyeleri yavaş yavaş ve yetersiz de olsa artık değişimi Kocaeli'de başlatmıştır.

“ÖN SEÇİMİN AKTÖRLERİ YİNE AYNI”

"Ön seçim talebim neticesinde bu akşam Sayın Genel Başkanın MYK'da "belediye başkanı istedi" diyerek ön seçim kararı vermesi..." gibi üstenci ve CHP Kocaeli üyelerinin iradesini, CHP Tüzüğünü yok sayan cümleler sadece bireysel şov ve demagojidir. Umudum o ki ÖN SEÇİM taleplerini dile getiren CHP Kocaeli üyeleri bu değişimi CHP Kocaeli örgütlerinde de gösterecektir. Zira 2013 yılında yapılan ve CHP Kocaeli tarihine kara leke olarak geçen ön seçimin aktörleri yine aynı!

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Yetmez ama evet! diyerek ön seçim kararı alınan bölgelerdeki tüm üyelerimizi sadece sandık başına oy vermeye değil sandıkları beklemeye de davet ediyorum. Kendi adıma söz veriyorum ki; bu günden itibaren, ön seçim takvimi içinde de parti içi demokrasinin ve parti tüzüğümüzün eksiksiz işlemesi için var gücümüzle mücadele edeceğim.”

Taylan Bingöl Hürriyet için ‘bireysel şov’ yapıyor dedi - Resim : 1