Tayyibe Merve Çakar kimdir? Tayyibe Merve Çakar Zafer Partisi'nden neden istifa etti?

Tayyibe Merve Çakar kimdir? Tayyibe Merve Çakar Zafer Partisi'nden neden istifa etti?

Zafer Partisi'nin İstanbul 1. Bölge 28. Dönem Milletvekili Adayı Tayyibe Merve Çakar, mobbinge uğradığı gerekçesiyle partiden istifa ettiğini açıkladı. Yalova Merkez İlçe Başkanlığı görevini yürüten Çakar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu kararı almasının sebebini mobbing olarak belirtti.

Çakar, yaptığı açıklamada, "Yakın çevremle yapmış olduğum istişareler sonucu İlçe Başkanlığı, Üst Kurul Delegeliği ve Milletvekili Adaylığı görevlerinde bulunduğum Zafer Partisi’nden, uğradığım mobbing nedeniyle üzülerek istifa ediyorum. Güzel anlar yaşadık, güzel dostluklar elde ettik, baki kalması tek temennim." ifadelerini kullandı.

1994 yılında Yalova'da doğan Tayyibe Merve Çakar, eğitim hayatını Yalova'da tamamladıktan sonra Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından özel sektörde çeşitli firmalarda çalışan Çakar, Zafer Partisi'nde Yalova Merkez İlçe Başkanlığı görevini üstlenmişti. Çakar, ayrıca Zafer Partisi'nin İstanbul milletvekili adaylarından biriydi.

Tayyibe Merve Çakar'ın istifası, partideki görevlerinden ayrılmasının yanı sıra, seçim sürecindeki politik atmosferi etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Parti ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmış değil.