Taze balığın adresi Balıkhan! Tezgahlar hem dolu hem taze! Peki balık fiyatları nasıl?
Kış sezonuna girdiğimiz bu aylarda gözlerimizi İzmit’in balık merkezi Balıkhan’a çevirdik. 50 yıldır bu işi yapan Kemal Bilekçioğlu, taze balık için vatandaşları Balıkhan’a çağırdı.
1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla balık sezonu başladı. İzmit’in balık merkezi olan Balıkhan’da tezgahlar doldu taştı. Balıkhan’da dükkanı bulunan Kemal Bilekçioğlu bu sene için her çeşitten balığın bulunduğu söyledi. Geçen seneye göre çeşitliliğin ve sayının arttığını belirten Bilekçioğlu, palamutun bu sezonun gözdesi olduğunu belirtti.
BU SENE BALIKLARIN KRALI PALAMUT
Denizlerde bulunan balıkların Ocak ayı içerisinde yavaş yavaş düşüşe geçtiğini belirten Bilekçioğlu, ‘Biz yılın 365 günü burdayız ve bu işi yapıyoruz’ diye belirtti. Vatandaşın her sene 3 balığı gözdesi olarak belirlediğini ifade eden Kemal Bilekçioğlu, “Palamuta bu sene talep çok fazla kilosu uygun geliyor ve vatandaş seviyor. Geçen sene palamut bulunmuyordu bu sene oldukça fazla bu da talebi arttırıyor’ dedi.
“EN UCUZ ŞEYLERDEN BALIK
Sözlerine devam eden esnaf Bilekçioğlu, ‘Bundan 3 sene önce ben buradayken nadiren bir müşteriden 200 TL ödeme alırdım. Fakat şimdi her gelen o kadar bırakıyor o yüzden her şeyi öyle değerlendirmek gerekiyor. Palamut 100 TL ama bunu 10 TL olarak görmek ve değerlendirmek lazım. Şu an halkın yiyebileceği en ucuz şeylerden birisi balık. Vatandaş bunu biraz anlamıyor çok pahalı diyorlar ama marketten bir kıvırcık alsan 40- 50 TL, onların yanında 2 tane palamut alsan 1 kilo 200 gram 160- 180 TL hiçbir şey” söyledi.
VATANDAŞLARI BALIKHAN’A DAVET ETTİ
Öte yandan Balıkhan’da bir restoranları bulunduğunu ifade eden Kemal Bilekçioğlu, ‘İnsanlar artık evde balık pişirmiyor, uğraşmak istemiyorlar. Biz onlar yerine burada aldıkları balıkları pişirip önlerine servis ediyoruz. Vatandaş hem taze balık yiyebiliyor hem de uğraşmıyor. Buralar yenilendi önümüzde çok güzel bir alan var. Vatandaşlarımızı buraya davet ediyorum biz her zaman buradayız’ dedi.
İŞTE BALIK FİYATLARI...
Palamut – 100 TL
İstavrit - 150 TL
Barbun – 250 TL
Hamsi – 250 TL
Mezgit – 150 TL
Sardalya – 250 TL
Yerli Somon – 200 TL
İthal Somon – 500 TL
Turna mezgit – 500 TL
Kalkan – 500 TL
Cupra Levrek – 120 ile 160 TL arasında.