Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’den geçti: Sağlık Bakanlığı 9 bin personel alacak!

Sağlık Bakanlığı’na 9 bin yeni sözleşmeli personelin alınacağını içeren düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçti. 

Sağlık Bakanlığı'na 9 bin

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sağlık alanında yapılacak olan düzenlemeleri içeren kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. TBMM’de kabul edilen teklifle birlikte Sağlık Bakanlığı’na 9 bin personel alımının gerçekleşmesinin yanı sıra ilaç konusunda da düzenleme yapılacak.

Teklifle birlikte bakanlıkta çalışan personel sayısı  27 binden 36 bine çıkartılırken, ödemelerde de artış yaşanacağı öğrenildi. Kanunda ayrıca eczanelere yönelik olarak gerçekleşen teftişlere eczacılar da eklenirken, belirlenen resmi tabipler ve eczacılar teftiş yapabilecek. Ayrıca ilaçların ruhsatlandırılma süreçleri de hızlanacak.

EBELİKTE GÖREV TANIMI DÜZENLENDİ

TBMM’de kabul edilen kanunla beraber ebelerin görev tanımında da düzenlemeye gidilerek, gebelik testi, ebelik sürecinin takip ve muayenesinin yanı sıra normal doğum ve doğum sırasında küçük cerrahi müdahalelerde de bulanabilecek.

Diş hekimlerinin ise ağız ve diş sağlığı muayenelerinde çalıştırılmak üzere, bir hekimle sınırlı olmak kaydıyla diş doktoru istihdam edebilmelerine imkan sağlanacak.