Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TBMM’nin gündemi yoğun: Google geliyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) yoğun bir hafta bekliyor. Dijital Mecralar Komisyonu’nda “dijital telif” konusuyla ilgili Google yetkililerinin dinleyecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 25 Haziran Salı günü başlayacak. Genel Kurul, Sermaye Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi’ni görüşecek. Teklife göre, kripto varlık hizmet sağlayıcıların kurulabilmesi ve faaliyete başlaması için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) izin alınması zorunlu olacak.

GOOGLE YETKİLİLERİ DİNLENECEK

Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında “dijital telif” gündemiyle toplanacak. Komisyon, Google yetkililerini dinleyecek. AK Parti Hatay Millet Vekili Hüseyin Yayman, geçtiğimiz ay komisyonun ilk toplantısında “Fikri Sanat Eserleri Kanunu’nu yayıncıların telif haklarını korumaktan çok uzak. Bunu mutlaka güncellememiz gerekiyor. Komisyonumuza bu dönem tarihi bir görev düşüyor” açıklamasında bulunmuştu.

ORTAK ÇALIŞMA

TBMM’de çalışmaları devam eden Dijital Telif Yasası düzenlemesiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan geçtiğimiz günlerde yasa ile ilgili “Dijital Telif Yasası genel itibarıyla içerik üreten kişi ile kurum ve kuruluşların ürettikleri içeriğe ilişkin telif haklarını koruma altına almayı amaçlıyor. Yani bir şekilde emek hırsızlığının önüne geçmek istiyor. Meclisteki çalışmalar devam ediyor ve birkaç kurumla birlikte bu çalışmalar yürütülüyor” dedi.