Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tebliğciler Yılbaşı gecesi İzmit sokaklarında!

Belirli aralıklarla ortaya çıkan ‘tebliğci’ görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Yılbaşı gecesi İzmit’in en işlek noktalarında gezerek insanları yılbaşı kutlamamaları gerektiğini anlattı.

Belirli aralıklarla ortaya çıkan

Belirli aralıklarla ortaya çıkan ‘tebliğci’ görüntülerine bir yenisi daha eklendi. Yılbaşı gecesi İzmit’in en işlek noktalarında gezerek insanları yılbaşı kutlamamaları gerektiğini anlattı. İzmit Yürüyüş Yolu ve Kent Meydanında, yeni yıl kutlamaları öncesinde vatandaşlara tebliğde bulunan kişiler amaçlarını gazetemize anlattı.

“GAZZE’Yİ BOMBALAYANLARIN GECESİ”

Olumlu ve olumsuz tepki aldıklarını ifade eden Tebliğciler polis ekiplerinin kendilerine sürekli GBT yapmalarından şikayet etti. Kartepe’de ikamet eden tebliğciler adına gazetemize konuşan Behçet Şahin, “Allah İçin, kardeşlerimiz için İzmit merkeze geldik. Maşallah İzmit merkez cıvıl cıvıl, dolu dolu. Yılbaşı sebebi ile buralara geldik. Kardeşlerimize diyoruz ki kardeşlerim bu gece bizim gecemiz değil. 12 şehidimizi şehit edenlerin gecesi, Bu gece Gazze’yi bombalayanların gecesi. Onun için bu gece bizim gecemiz değil. Bu geceyi bilmeyerek yaptığınız kutlamalar ile amellerinizi zayi etmeyin. Bu geceyi kutlayarak küfre düşmeyin.

“HİÇBİR ÖRGÜTE BAĞLI DEĞİLİZ”

Bu geceyi kutlayarak nikahanız düşmesin, imamınız gitmesin. Bu ülkede namaz kılanların oranı yüzde 10. Başımıza ne geliyorsa o yüzden geliyor. Ekonomik krizler ondan, dertler ondan, elemler ondan. Allah Rızası için kendimize gelelim. Kendimize iyilik yapalım. Allah bizden amel bekliyor. 5 vakit namaz bekliyor. Zor bir şey değil. Biz Maşukiye’den Köseköy’den geldik. Buranın insanıyız. Haftanın 3 günü dışarı çıkıyoruz. Diğer ilçelere Adapazarı’na gidiyoruz. Yaptığımız peygamber mesleği. Peygamber efendimiz de kapı kapı dolaşmış. Kimseden 5 kuruş para istemiyoruz. Hiçbir örgüte bağlı değiliz. Emekliyiz, maaşımız kendimizden. Kardeşlerimizi seviyoruz. Allah hepimizi Cennet’e çağırıyor” dedi.

YORUMLAR

14 adet yorum var

  1. Ooo, Maşallah , tüccarlar çıkmış gene piyasaya . Boş gezenin boş kalfaları , aynen sizin taraflı yayınlarınız gibi….

  2. Herkesin akli var kimseden akil alacak degiliz, isteyen kutlar istemeyen kutlamaz;Bos myhabetlerden baska bir sey degil,benim icin hic onemleri yok.

  3. USTAD AVRUPA ULKELERİNDE NAMAZ KİLAN YOK.AMA TEKNOLOJİDE ADAMLAR UCUYOR.İNSANL8KTADA İYİLER.HOCA. ONCE İTİKAT EDECEN VE CALİSACAN.CALMİYACAN.ANLADİNMİ HOCA?

  4. Arap gibi giyinen diyorsun peygamberimiz böyle giyinir di böyle giyinmek sünnettir inşaallah rasullahi rüyanda görürsün,dediklerine üzülürsün.bu miladi yılbaşı müslümanlarin takvimi değil ama mecbur bu takvimi kullanıyoruz Resulullah kâfirlerin adetlerini ahlakini almayın diyor dinde zorlama Yok bu kişiler zorluyor mu teblig etmek farzdır asıl sen oku kuranı bak bakim teblig hakkında ne yazıyor.dinde zorlama Yok evet kafirse zorla müslüman yapamazsın zorlayamazsin azda olsa oku Allah cc hidayet nasip etsin amin.

    1. Merhaba, kardeşim dediklerinin çoğuna katılıyorum ancak, peygamber efendimiz(as) böyle giyiniyordu sünnettir diyorsunuz ama ebu cehil de aynı şekilde giyiniyordu, müşrik araplarda aynı giyiniyordu, ozaman ne olacak yani diyeceğim şu bu giyim tarzı çöl insanını doğa koşullarından koruyan en iyi kıyafet bu tartışılmaz, fakat bu kıyafete kutsiyet yüklemek benim düşünceme göre doğru değil, çünkü bir çok tanıdığım kravatlı takım elbiseli veya günümüz spor kıyafetleri gibi giyinip beş vakit namazını kılıp çok daha tevekkül sahibi isanlarda var kıyafet le imanı, inannı bağdaştırmak pek hoş değil selam ve hürmetlerimle

      1. Tamer bey Araplar böyle giyinmiyor yanlışın var sarık ve cübbe İslam’ın nişanı mesela bir tutam sakal Resulullah bir tutam bırakılmış bıyık kisa mesela belli yaştan sonrada baston kullanmak sünnettir ameller niyete göredir yani bastonu ne niyetle kullanıyorsun Allah cc ona bakıyor selametle

  5. Hadi ordan peygamberlik meslegiymis. Her peygamberin bir mesleği vardı. Din tuccarligi size mi kaldi? Yeni yılın başka Noel başka ! Kuşu ölünce taziyeye giden peygamberin ümmetiyiz biz. Gençler sizden çok okuyor ve biliyor. En azından Arap gibi giyinince herkes musluman olmuş olmuyor. Ben de tebliğ edeyim o zaman oku oku! Zan uzetine de bukunma !:Ayrıca dinde zorlama yok !

    1. Aynen kardeşim yılbaşında esnaf uckurus para kazanacak insanlar eğlenecek yılda bir her sene bisey çıkarıyorlar onlar araplar Atatürk ün askerlerini istemiyor bizide ilgilendirmezler YouTube kanalı kuruyor bunlar iki vaaz para çekte halk düşmanı bunlar

      1. Bu şarlatanlardan bıktık.Millet yılbaşında sanki göbek atıyor caddelerde.Milletin kutlayıp kitlamadığı size mi kaldı.İsteyen kutlar, istemeyen kutlama.Yakında burayı İran’a çevirirseniz

  6. Helal olsun Allah razı olsun adamlar bizim için çalışıyor Bizim kurtulmamız için mücadele ediyor Ne mutlu onlara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomi gündeminde emeklilik sistemiyle alakalı
Sıradaki Haber Emekliler dikkat! Sistem değişiyor, prim kesilebilir…