Tedbir alın: Hafta sonunda hem kar hem sağanak var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haritayı güncelledi. Profesör Orhan Şen, İstanbul'a kar yağışı için Ocak ayını işaret etti.

Tedbir alın: Hafta sonunda hem kar hem sağanak var!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye'nin yağış haritasını güncelledi ve Perşembe gününü işaret etti. Hafta sonunda tüm yurdu etkisi altına alması beklenen yağışlar konusunda yetkili isimler gerekli tedbirlerin alınması konusunda uyarıda bulundu.

"YAĞIŞ PERŞEMBE GÜNÜ BAŞLIYOR"

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen ise duruma ilişkin değerlendirme yaptı. "Bu sistemler, bu sene hep Akdeniz üzerinden geliyor. Yağmur, Ege’den başlayarak Marmara’yı ve Akdeniz bölgesini ele kapsıyor. Dolayısıyla yağmur şeklinde oluyor. Anadolu’da bin metreden yüksek olduğu için dün de kar vardı. Ama Anadolu’da kar bitti Yılbaşında İstanbul, İzmir, Antalya’da kar yok ama iç Anadolu bölgesinde olabilir. Gelecek olan yağış perşembe günü başlıyor" dedi.

"OCAK AYINI BEKLEYECEĞİZ"

Perşembe gününe kadar yağışın olmadığını söyleyen Şen, "Perşembe günü gelecek yağışlar Antalya civarlarında biraz şiddetli kuvvetli olabilir. İstanbul'da yağmur tekrar başlayacak. İstanbul'da perşembe günü girecek olan sistem Anadolu'yu da kapsayacak. Anadolu'da kar yağışları perşembe-cuma günü kar yağışları olacak. Batıda kar yağışı yok. İstanbul’da kar yağışı için yılbaşından sonrasını yani ocak ayını bekleyeceğiz gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

"KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR"

Prof. Orhan Şen açıklamasında, "Türkiye genelinde sıcaklıklar 8-9 derecek düşecek. Cumartesi ve pazar gününden itibaren Türkiye'ye kar gelecek ama mega kent sakinleri bu hafta da kara hasret kalacak. İç Anadolu, İç Ege, Marmara güneyi ve doğusunda, Doğu Anadolu'da kuvvetli kar yağışı görülecek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ