Teğmenlere: O kılıçları kime çekiyorsunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekerek yemin eden ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları atan öğrenciler hakkında sert konuştu. Erdoğan, "O kılıçları kime çekiyorsunuz?" dedi.

Teğmenlere: O kılıçları kime çekiyorsunuz?

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 21’incisi bu sene Kocaeli’de gerçekleşti. Kocaeli Kongre Merkezi’nde dün başlayan kurultayın sonuç bildirgesi bugün okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı kurultayın ev sahipliğini ise Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) yaptı.

Teğmenlere: O kılıçları kime çekiyorsunuz? - Resim : 1

81 İLDEN KATILIM

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’nin 21’inci Kurultayı’na Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus ve 81 ildeki İmam Hatip dernekleri katılım sağladı. Türkiye genelindeki 600 il ve ilçe derneklerini temsilen 2 bin 500 kişi katıldı. Programın başında ÖNDER Edirne İl Başkanı Gökhan Arda Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

"KENDİNİ BİLMEZLER TEMİZLENECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıç çekerek yemin eden ve ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganları atan öğrenciler hakkında sert konuştu. Erdoğan konuşmasında, “Mezuniyet töreninde bazı istismarcılar tarafından kılıçlar çekildi. O kılıçları kime çekiyorsun. Bunlarla ilgili olarak gerekli araştırmalar yapılıyor. Oradaki birkaç tane kendini bilmez temizlenecek.

"ADIMLARIMIZI ATTIK"

Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun ordumuzda yeri yok. 3 tane kızımız var birinci olan kızlarımızdan birinin adı İkra, Manisalı ve birinci oldu. Kızlarımız birer Anadolu yavrusu bu oyuna nasıl geldiler. Çalışmasını yapıyoruz Üniversite ile görüşmeleri yaptık, alışmalarımızı yapıyoruz. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı attık. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görünmesine müsaade etmeyiz. Ordumuza zarar verecek bir durumu görmezden gelmeyeceğiz" dedi.

Teğmenlere: O kılıçları kime çekiyorsunuz? - Resim : 2

Kaynak: Cansu Kızılkaya