Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefon almak daha da zorlaşacak: Alo demek artık çok pahalı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi fiyatlarında güncellemeye gitti. Buna göre cep telefonu tarifleri yüzde 65 zamlandı. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi fiyatlarında güncellemeye gitti. Buna göre cep telefonu tarifleri yüzde 65 zamlandı.

BTK Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi fiyatlarında değişikliğe giderek, cep telefonu tarifelerine yüzde 65 oranında zam yaptı. Yeni yapılan zamla birlikte yurt içi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruş olurken, yurt dışı aramalarda ise dakikası 31 lira 35 kuruşa yükseldi.

YÜZDE 65 ZAMNLANDI

Ekonomim’deki habere göre, yeni düzenleme sonrasında 6 ay önce belirlenen tarifede yüzde 28 oranında artış yapılırken, 1 Nisan 2024’ten itibaren geçerli olan tarifede ise, mobil haberleşme ücretlerinin yıllık tarifesi yüzde 65 zamlandı.

YÜZDE 27 ARTTI

Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesine yapılan zam öncesinde yurt içinde dakikası 2,45 TL olan tarife, yüzde 27,34 artıp 3.12 TL’ye; yurt dışında ise daha önce 24,75 TL olan ücret tarifesi de 31.35 TL’ye çıktı.

NUMARA DEĞİŞTİRMEK UÇTU

Numara değişikliği ise zirve yaptı. Numara değişikliği için alınan hizmet ücreti 136,52 lira oldu. Hat devir ücreti 59,83, isim ve unvan değişikliği ise isim ve unvan değişikliği 40,86 liraya çıktı.

SMS ÜCRETLERİ 2 LİRA 23 KURUŞ

Faturalarla beraber gönderilmekte olan her bir ayrını sayfasının fiyatı da zamlandı ve buna göre bu ücret artık 4 lira 9 kuruş oldu. SMS ücretleri yurt içinde 2 lira 23 kuruş, yurtdışı için ise 5 lira 51 kuruş, bilinmeyen numaraları öğrenmek ise 8 lira 84 kuruş TL’ye kadar çıktı.