Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefonla konuşurken sağlığınız elden gidebilir: Yüksek tansiyona yol açıyor

Bazen uzun saatler telefonla konuşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumun sağlığınız üzerinde olumsuz etkileri vardır. Belli bir süre üzerinde telefonla görüşmenin yüksek tansiyona yol açacağı belirtildi. İşte detaylar…

Bazen uzun saatler telefonla

Telefonla konuşmak, kimi zaman zaruri kimi zamanda keyfi olarak yapılan bir eylemdir. Cep telefonlarının günlük hayatın yaygın bir parçası haline gelmesi neticesinde telefon konuşmalarının süresi artmıştır. Uzun süre telefonla konuşmanın yarattığı belli sağlık sorunları olabilir.

Telefonla uzun süre konuşmak, ilk olarak kulak sağlığı açısından zararlıdır. İşitme kaybı gibi problemler meydana gelebilir. Çin Güney Tıp Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre yüksek tansiyon ve telefonla konuşma arasında bir bağlantı olduğu belirlendi. Bu araştırma kapsamında 200 bin yetişkin kişi, 12 yıl boyunca takip edildi.

HAFTADA 30 DAKİKADAN FAZLA TELEFONLA KONUŞANLARIN TANSİYONU YÜKSEK

Yapılan araştırmaya göre haftada 30 dakikadan fazla telefonla görüşenlerin yüksek tansiyona yakalanma riskinin daha fazla olduğu belirtildi. Haftada 30 dakikayı aşan telefon görüşmelerinde yüksek tansiyon riski %12 daha yüksektir.

Haftada yapılan telefon görüşmesi süresi, altı saati geçiriyorsa risk, %25 daha fazla oluyor. Yüksek tansiyon ve telefon görüşmesi arasındaki ilişkinin, cihazlardan yayılan dalga ile alakalı olabileceği belirtiliyor.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ, KALP SAĞLIĞINI DA ETKİLİYOR

Cep telefonu ile yapılan görüşmeler sırasında kulaklık ve hoparlör kullanımı ve yüksek tansiyon arasında bir ilişki bulunamadı. Ancak kalp sağlığı açısından çok fazla telefon görüşmesi yapılmaması gerektiği belirtildi.

Cep telefonu ile uzun süre görüşme yapmak, kulak sağlığını da olumsuz etkiliyor. Kulaklarda işitme kaybı meydana gelmesi, uzun telefon görüşmeleri sonucunda meydana gelebilir. Aynı zamanda baş ağrısı gibi problemler de yaşanabilir.

Telefon görüşmelerini kısa tutarak sağlığınızı korumanız mümkündür. Uzun telefon görüşmeleri nedeniyle uykusuzluk problemi de yaşanabilir. Konuşma süresi ne kadar uzunsa maruz kalınan radyasyon yükselir. Bu nedenle konuşma süreleri kısa tutularak meydana gelmesi muhtemel rahatsızlıkların önüne geçilebilir.

Telefon görüşmelerinin yanı sıra cep telefonu ile uzun süre oyun oynamak gibi farklı süreçler de zarara yol açabilir. Bu nedenle cep telefonu ile olan ilişkinizi tekrar gözden geçirmenizde fayda vardır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Onaylı randevu sistemi muayenelerde olduğu
Sıradaki Haber Tetkiklerde de devreye girdi: Sağlıkta yeni dönem!