Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefonu tutma şekliniz, kişiliğinizi yansıtır: Birini tanımak istiyorsanız telefonu nasıl tuttuğuna bakın

Cep telefonları, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Gün içerisinde sıkça kullanılan telefonları nasıl tuttuğunuz, kişiliğinizin yansımasıdır. İşte detaylar…

Cep telefonları, hayatımızın ayrılmaz

Akıllı telefonlar günlük hayatın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bu cihazlarla not alıyor, fotoğraf çekiyor, konuşuyor ya da mesajlaşıyoruz. Her bütçeye uygun cihaz seçeneklerinden herkes, bütçesine uygun bir seçim yapıyor. Telefonla kurduğunuz ilişki, sizin karakterinizi yansıtması açısından önemlidir.

Örneğin; her anı telefonla kayıt altına almak, uzun saatler telefonla konuşmak karakteriniz hakkında ipuçları verir. Karakterinizi ele veren detaylardan biri de telefonu nasıl tuttuğunuzdur. Bu bilgi çoğu kişi için şaşırtıcı olsa da yapılan araştırmalar kişiliğe göre telefonu tutuş biçiminin değiştiğini gösterir.

TELEFONU TUTUŞ ŞEKLİNİZE GÖRE NASIL BİR KİŞİLİĞİNİZ VAR?

The Sun Gazetesi konuyla ilgili bir kişilik testi yayımladı. Testte bir görsel veriliyor. Bu görselde dört farklı tutuş şekli var. Şekiller hakkında şöyle bilgi verilebilir:

-Birinci şekilde telefon tek elle tutuluyor ve kontrol, baş parmakla sağlanıyor.

-İkinci şekilde telefon sağ elle tutuluyor, sol elle alttan destek veriliyor. Kontrol, sağ elin baş parmağıyla yapılıyor.

-Üçüncü şekilde sağdan ve soldan iki elle tutuluyor. Kontroller, iki elin başparmağıyla sağlanıyor.

-Son şekilde telefon sol elle tutuluyor. Kontrol, sağ elin işaret parmağı ile yapılıyor.

TEK ELLE KULLANIM DAHA YAYGIN

Bu teste göre elde edilen sonuçlara göre telefonlar, genellikle tek elle kullanılıyor. Yani kontrol baş parmakla yapılıyor ve diğer el boşta kalıyor. Tek elle telefon kullanan kişilerin daha özgüvenli ve mutlu olduğu belirtildi. Aynı zamanda özgür hareket edebildikleri de araştırma sonuçlarına göre ifade edildi.

İkinci şekilde telefon kullananlar, sezgileri konusunda başarılıdır. Bu kişiler, çevrelerinde bilge olarak tanımlanır. Aynı zamanda empati yeteneği gelişmiş ve temkinli olarak da bu kişileri tanımlayabilirsiniz.

İki el ve iki parmakla telefon kullananlar, zorluklar karşısında hızlıca çözüme ulaşabilir. Bu kişiler son derece enerjiktir. Ancak duygusal hayatlarında çok fazla başarılı oldukları söylenemez. Son şekildeki gibi telefonu kullanırken işaret parmağı aktifse hayal gücünün zenginliğinden bahsedilebilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Salihli kökenli Nöroloji uzmanı Tolgahan
Sıradaki Haber MANİSALI DOKTORDAN ‘GERÇEĞİN DOKUNUŞU’