Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Telefonunuza gelen bu mesaja sakın tıklamayın!

Dolandırıcılar her geçen gün farklı bir yöntemle vatandaşların karşısına çıkıyor. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, giderek artan dolandırıcılık skandalları hakkında açıklamada bulundu.

Dolandırıcılar her geçen gün

Son zamanlarda sıkça karşılaşılan siber dolandırıcılık yöntemlerinden biri sahte kargo bildirimleri olarak dikkat çekiyor. Bu mesajlarda, kullanıcıların adres güncellemesi yapması istenerek, kişisel ve finansal bilgiler ele geçirilmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu konuda bir açıklama yaptı.

GELEN SMS’LERE DİKKAT EDİN

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “SMS yoluyla gönderilen, “Kargonuz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyin.” mesajı, siber dolandırıcılık yöntemidir. Kargo şirketleri genellikle adrese yeniden gönderim için herhangi bir ücret talep etmemektedir. Kargonun ulaştıramadığı durumlarda, teslim edilemediği yönünde bir mesaj gelmektedir. Dolandırıcılar kargo takibi ile ilgili SMS’lerinde genellikle sahte bir sipariş numarası kullanmaktadır. Bu numara resmi hesaplarda bulunan sorgulama ekranlarından kontrol edilmelidir. SMS dolandırıcılığına maruz kalmamak için şüpheli mesajlara itibar edilmemeli ve kişisel bilgiler paylaşılmamalıdır.”