Gelinim Mutfakta Şah Pilavı Tarifi 23 Ekim 2024: Şah Pilavı Nasıl Yapılır?
4 gelin ile 4 kayınvalidenin altınlar için yarıştığı Gelinim Mutfakta programında günün yıldız yemeği Şah Pilavı oldu. Gelinler kolları sıvadı ve Şah Pilavı yapımına geçti. Peki, Şah Pilavı nasıl yapılır? İşte yanıtı..
Haftanın 5 günü ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında hafta ortası yayınlandı. 23 Ekim Çarşamba günü Kanal D başına geçen izleyiciler günün yıldızı Şah Pilavı tarifine odaklandı. Bugün gelinlerin ödevi olan Şah Pilavı nasıl yapılır, malzemeleri ne sizler için derledik. İşte 23 Ekim Çarşamba Gelinim Mutfakta Şah Pilavı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ŞAH PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
4 bardak pirinç
350-400 gram kırmızı et
200 gram erik kurusu
200 gram kuru kayısı
200 gram kestane
2 büyük kuru soğan
1 çay kaşığı erik ekşisi
1 çay bardağı tereyağı
200 gram kuş üzümü
1 çay kaşığı safran
4 adet büyük lavaş
ŞAH PİLAVI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Şah Pilavı için önce etleri suyunu salana kadar pişirin. Ardından yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı koyun. Baharatları ekleyip fokurdayınca sirke koyun.
Tuzlu suda bekleyen basmati pirinci tereyağında kavurun. Safran ve zerdeçalı yarım çay bardağı suda eritip süzün. Ardından pilava ekleyin.
Kuru meyveleri sıcak suda bekletip küçük küçük doğrayın. Haşlanmış kestaneleri tavaya koyup kavurun.
Hamur malzemelerini iyice karıştırıp iki bezeye bölün. Merdaneyle açıp birini alta koyun.
Önce kestaneleri yayıp üzerine pilavdan koyun. Üzerine etleri koyun. Kuru meyveleri koyup düzeltin. Üzerine tekrar pilav koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın.
Yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Islatılmış yağlı kağıdı üzerine kapatın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..