Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI 2024 SON DURUM: Asgari Ücret Zam Gelecek Mi? 2024 Asgari Ücret Ara Zam Yapılacak Mı?

Evdeki hesabı çarşıya uyduramayan çalışanlar gözlerini temmuz ayına çevirdi. Asgari ücretle çalışanlar temmuz ayında maaşlara zam yapılıp yapılmayacağını sorguladı. Flaş açıklama geldi. Peki, asgari ücret zam gelecek mi? İşte temmuz asgari ücret zammı gelişmesi..

Evdeki hesabı çarşıya uyduramayan

Temmuz asgari ücret zammı gelişmelerini takip eden milyonlarca vatandaş son duruma odaklandı. 2024 ocak ayında yüzde 49 artışla net 17 bin 2 TL olan asgari ücret yılın 5. ayında yetmemeye başladı. Evdeki hesabı çarşıya uyduramayan vatandaşlar asgari ücret temmuz zammı beklentisine girdi. Cumhurbaşkanı asgari ücret açıklaması son dakika takip eden çalışanlar için zam kapısı kapandı. Peki, asgari ücret zam gelecek mi? 2024 temmuz asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret ara zam gelişmesi..

TEMMUZ ASGARİ ÜCRET ZAMMI 

Asgari ücret ara zam var mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar için zam kapısı kapandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET ZAM GELECEK Mİ?

2024 ocak ayında net 17,002.12 TL, brüt 20,002.50 TL olan asgari ücrete şu an için temmuz zammı görünmüyor. Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan temmuz asgari ücret zammını gündeme almadı. Geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz olmak üzere yılda 2 kez zam gören asgari ücret 2024 ocak ayında yüzde 49 zam aldı. 2024 asgari ücret temmuz zammı açıklaması geldiğinde haberimizde yer vereceğiz.