Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEMMUZ ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SON DAKİKA: Zam Kapıları Peş Peşe Kapandı! Asgari Ücrete Zam Gelecek Mi? Asgari Ücret Temmuz Zammı Olacak Mı?

Tüm memur ve emeklilerin gözü kulağı 3 Temmuz Çarşamba gününe çevrilirken asgari ücret hesaplamaları hızlandı. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ara zam gören asgari ücret 6 aylık enflasyon farkına göre tekrar hesaplanacak mı merak konusu oldu. Peki, asgari ücrete zam gelecek mi? İşte yanıtı..

Tüm memur ve emeklilerin

Ocak ayında yüzde 49 verilen asgari ücret zam oranı yılın 6. ayında eridi. Temmuz ayına girişle birlikte memur ve emekli maaş zamlarının yanı sıra asgari ücretle çalışanlar için de hesaplamalar yapıldı. Geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz döneminde 2 kez zam alan asgari ücret ara zam kapıları zorlandı. Asgari ücrete ara zam var mı 2024 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Peki, asgari ücret zammı olacak mı? 2024 temmuz asgari ücrete zam gelecek mi? İşte merak edilenler..

ASGARİ ÜCRET ZAMMI OLACAK MI?

Asgari ücret zammı olacak mı ocak ayında net 17 bin 2 TL olan asgari ücret temmuz ayında zamlanmayacak. Emekli ve memur zammı için hesaplamalar sürerken temmuz maaşları 3 Temmuz Çarşamba günü yayınlanacak TÜİK haziran ayı enflasyon oranına göre belli olacak. Ancak asgari ücret yıl ortasında ara zam almayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı” dedi.

2024 TEMMUZ ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI 2024?

Temmuz asgari ücrete ara zam var mı 2024 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan zam yapılmayacağını söyledi. AK Parti grup toplantısı öncesi soruları yanıtlayan Vedat Işıkhan, “Göstergeler olumlu ilerliyor” diyerek asgari ücrette ara zammın olmayacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl hem ocak hem de temmuz ayında zamlanan asgari ücret için Bakan Mehmet Şimşek’ten, “Türkiye’de asgari ücret düşük değildir” diye konuştu.