TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ARA ZAM SON DAKİKA: Asgari Ücret 2024 Zam Var Mı? Temmuz Ayı Asgari Ücret Ara Zam Olacak Mı?

Temmuz ayına girişle birlikte asgari yıl ara zam beklentisi arttı. 3 Temmuz'da açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 oldu. Yılın ikinci yarısında ek zam için DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ortak açıklama geldi. Son durumun ardından temmuz asgari ücret ara zam kararı geldi. Peki, asgari ücret 2024 zam var mı? İşte yanıtı..

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ARA ZAM SON DAKİKA: Asgari Ücret 2024 Zam Var Mı? Temmuz Ayı Asgari Ücret Ara Zam Olacak Mı?

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği asgari ücret zammı temmuz 2024 flaş gelişme geldi. Temmuz ayına girişle birlikte asgari ücret ara zam beklenmeye başladı. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan TÜİK haziran ayı enflasyon oranı aylık 1,64 yıllık 71,60 oldu. DİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması adına ortak tepki gösterildi. Beklenen temmuz asgari ücret ara zam açıklaması geldi. Peki, asgari ücret 2024 zam var mı? İşte merak edilenler..

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ARA ZAM

Temmuz ayı asgari ücret ara zam hükümetten geçer not alamadı. Yılın ikinci yarısında evdeki hesap çarşıya uymadı. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Şu an bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Bu kriz ne 94 krizine, ne 2001 krizine, ne de 2008 krizine benzemiyor. Yaşanan ekonomik kriz öncekilere benzemiyor, asgari ücretle 1 ay değil 1 hafta geçinme şansınız yok, dayanma gücümüz kalmadı" dedi. Merakla beklenen asgari ücret temmuz zammı açıklaması henüz gelmedi.

ASGARİ ÜCRET TEMMUZ ZAMMI 2024

3 Temmuz Çarşamba günü açıklanan emekli ve memur maaş zammı ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ardından bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" açıklamasında bulundu. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.

Kaynak: Şermin Temur