Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DURUM 2024: Asgari Ücret Ne Zaman Artacak? Asgari Ücret Ara Zam Yapılacak Mı?

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ara zammı 2024 son durum araştırıldı. Geçtiğimiz yıl 2 kez zamlanan asgari ücrete 2024 ocak ayında yüzde 49 zam yapıldı. Net 17 bin 2 TL olan asgari ücrete ara zam yapılacak mı merak edildi. Hükümet cephesinde hummalı çalışma başladı. Peki, asgari ücret ne zaman artacak? İşte temmuz ayı asgari ücret zammı son durum..

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari

Her yıl aralık ayında toplanan Asgari Ücret Belirleme Komisyonu 2024 asgari ücret net 17 bin 2 TL, brüt 20 bin 2 TL olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıl ocak ve haziran olmak üzere yılda 2 kez zam gören asgari ücret temmuz beklentisi arttı. Haziran ayının bitmesine sayılı gün kala temmuz maaş zammı hesaplamaları başladı. 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon oranına göre asgari ücret tekrar hesaplanacak mı merak edildi. Peki, asgari ücret ne zaman artacak? İşte temmuz ayı asgari ücret zammı son durum..

ASGARİ ÜCRET ZAM YAPILACAK MI?

Milyonlarca çalışanı direkt olarak etkileyen asgari ücret ara zammı 2024 beklentileri yoğunlaştı. Geçtiğimiz yıl ocak ve temmuz olmak üzere 2 kez ara zam yapılan asgari ücret için 2024 kapıları kapandı. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını dile getirdi. Hükümet yetkilileri temmuz ayında asgari ücrete ara zammın gündemde olmadığını söyledi.

TEMMUZ AYI ASGARİ ÜCRET ZAMMI SON DURUM

2024 asgari ücret temmuz zammı yapılmayacağı kesinleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz” diye konuştu.