Terör operasyonunda 32 şüpheli serbest bırakıldı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında gözaltına alınan 32 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, yurt dışına çıkış yasağı şartı ile serbest bırakıldı.

Terör operasyonunda 32 şüpheli serbest bırakıldı

Alınan bilgiye göre Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, PKK-KCK Terör Örgütü hükümlülerinin örgütten kopmalarını önlemek için finansal destek sağlayan, bulundukları cezaevinde örgütün amacı ve ideolojisi doğrultusunda eğiten, örgüte kadrolu militan hazırlamak amacıyla, Terör Örgütü Cezaevi dış koordinasyon yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen şüphelilere yönelik operayon düzenlendi. Kocaeli merkezli İstanbul , Bursa, Diyarbakır, Ankara , Tunceli, İzmir , Muğla, Muş ve Ağrı illerinde olmak üzere 10 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 32 kişi gözaltına alındı.

3 KİŞİ ARANIYOR

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, yasaklı yayın, dijital materyal, yüklü miktar nakit para, flama ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları devam ederken, 3 şüphelinin daha yakalanması amacıyla çalışma başlatıldı.Aralarında HDP İl Başkanı, İlçe yöneticileri, Milletvekili adayları olduğu öğrenilden şüpheliler, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Yine gözaltına alınan şüphelilerden birinin ABD'den Uluslararası Dayanışma Ödülü alan Ayşe Berktay olduğu öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin tamamı yurt dışına çıkış yasağı şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ