Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tersanede işçi kıyımı! Arkadaşları için toplandılar

Gölcük Tersanesinde işten çıkarılan 4 işçi için Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi onlarca işçinin katılımı ile basın açıklaması düzenledi.

Gölcük Tersanesinde işten çıkarılan

Türk Harb-İş Kocaeli Şubenin örgütlü olduğu Gölcük Tersanesinde 4 işçi 16 Mayıs günü İş Kanunu’nun 25/2 maddesi e bendi (Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşten çıkarılan Mehmet Ali Dilşen, Dursun Yıldız, Mehmet İstemi Pirim ve Barbaros Akkuş için bugün öğle saatlerinde Gölcük Anıtpark’ta basın açıklaması yapıldı. Türk Harp İş Sendikası tarafından organize edilen basın açıklamasına işten atılan işçiler de katıldı. Öğle molasında yapılan açıklamaya onlarca işçi katıldı. Şube Başkanı Şakir Akçer, gecikmeli olarak yapılan açıklamanın gerekçesini açıklarken işten çıkarılan işçi Dursun Yıldız kendisine tepki gösterdi.

“SİZLERİN BAŞINI ÖNE EĞECEK BİR ŞEY YAPMADIK”

Basın açıklaması öncesi işten çıkarılan işçiler söz alarak çalışma arkadaşlarından helallik istedi. İşçi Mehmet Ali Dilşen yaptığı konuşmada, “Büyük bir gururla çalıştığımız Tersane komutanlığından işverenin güvenini kötüye kullanmak ve varlığa uygun olmayan davranışlarda bulunmak sebebiyle 16 Mayıs 2024 Perşembe günü iş akdimiz ihbarsız ve tazminatsız olarak feshedilmiştir. Bizden başka işçi arkadaşların atılmaması için bugün bu meydandayız. Bizlerin bütün gayesi, işçinin birliğini, bütün sağlayarak itibar ve alın terinin karşılığını alabilmesi için ekmeğini büyütmekten başka çabamız olmamıştır. Dün itibariyle avukatlarımıza vekalet verip hukuki süreci başlattık. Ve takipçisi olacağız. Bu süre zarfında bizler hakkında yapacak dedikodulara, karalama kampanyalarına kulak asmayın. Fırsat vermeyin. Bizler sizlerin başını öne hiçbir eylem, söylem ve davranış içinde bulunmadık” dedi

“SİZLERİ KORKUTMAYA ÇALIŞANLARDAN KORKMAYIN”

Bir diğer işçi Dursun Yıldız ise, “Bildiğiniz gibi işverenimiz ortada hiçbir somut gerekçe olmadan işten çıkardı. Bizler ne kadar işveren tarafından işten çıkarılmış gibi görünsek de daha iyi çalışma koşullarına sahip olmak için verdiğimiz mücadeleden rahatsız olan birilerinin desteğiyle bu karar alınmıştır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Bizim işçilerin ekmeğiyle oynamayın. Kendini Toplu İş Sözleşmesi ve kanunların üzerinde gören uğradığımız haksızlığa ses çıkarmayan tüm sorumluları kınıyoruz. Sizleri korkutmaya çalışanlardan korkmayın” dedi.

“KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL”

Açıklamayı Türk Harb-İş Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer gerçekleştirdi. Akçer yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde dört arkadaşımızın iş akitleri maalesef feshedildi. Ülkesi için emek veren, evine ekmek götürmek ve çocukları için iyi bir gelecek hazırlamak için çalışan, çabalayan üyelerimiz yıllardır emek verdiği işlerinden bir kalemde uzaklaştırılmıştır. Takdir edersiniz ki, bu kabul edilebilir bir durum değildir ve bu durum bizleri derinden üzmüştür.

“NASIL GEÇİNECEKLER”

Türk Harb-İş Sendikası olarak bizler, teşkilatlı olduğumuz askeri fabrika ve tersanelerinde iş barışını tesis etmek ve üyelerimizin hakkını korumak adına elimizden gelen tüm gayreti gösterirken, böylesi durumların yaşanması bizleri üzmektedir. Bırakın artık ayın sonunu, ortasını dahi getirmekte zorlanan üyelerimizin, bir de işten çıkarılmalarla karşı karşıya kalması izah edilebilir bir durum değildir. Şimdi sizlere soruyorum; tüm sosyal faaliyetlerini bir kenara bırakan üyelerimiz evlerini nasıl geçindireceğini düşünmenin yanında bir de işten çıkarılırsam ne yaparım diye mi düşünecek?

“İŞLERİNDEN OLMA KORKUSU İLE Mİ ÇALIŞACAKLAR”

Göğsümüzü kabartarak milli savunma sanayide harikalar yaratan, “Bana ihtiyacı olana değil benim ihtiyacım olan devletime hizmet ederim” diyerek varını yoğunu ortaya sererek çalışan üyelerimiz, ülkemizin teminatı olan evlatlarını okula gönderirken cebine nasıl harçlık koyacağını mı düşünecek? Dengeli beslenmeyi bir kenara bırakın son zamanlarda sadece karnını doyurmak için çabalayan milli savunma sanayimizin görünmeyen kahramanları olan üyelerimiz, şimdi de işlerinden olma korkusuyla mı işlerinin başına geçecek?

“ARKADAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu ekonomik sıkıntılarının yanında bir de işlerini kaybetme endişesi taşıyan üyelerimiz, milli savunma sanayimizin %100 yerli ve milli olması için nereden ve nasıl bir motivasyon bulup çalışacak? Buradan sizlerin vasıtasıyla devletimizin yetkililerine ve ilgililerine seslenmek istiyoruz. Bunca sorun ve sıkıntılarla uğraşan üyelerimiz, bir de işten çıkarılma ihtimaliyle yıpranmasın. Alınan bu kararlar bir kez daha gözden geçirilsin ve ülkesi için çalışan, Evlatlarının geleceği için çabalayan bu milletin evlatları bir de bu şekilde mağdur olmasın. Arkadaşlarımızın sendika olarak her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Yapılan fesih tebliğini ilk duyuduğumuz andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte kendilerinin isteği doğrultusunda hareket ettik ve yol haritasını birlikte belirledik. bundan sonraki süreci de arkadaşlarımızla birlikte yürüteceğiz.