Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tesisleri yıkıldı, sporcular ve kupalar sokakta kaldı!

Göztepe Yelken Tesisleri hakkında verilen yıkıl kararı geçtiğimiz gün uygulandı. Temmuz ayındaki şampiyonaya hazırlanan milli yelkenciler ortada kalırken, kupalar resmen sokağa atıldı! Kupalar geçici süre ile muhafaza edilmesi için başka bir yere taşındı.

Göztepe Yelken Tesisleri hakkında

Urla’nın Torosan Mahallesi’nde 2018 yılından beri faaliyet gösteren Göztepe Yelken Tesisleri geçtiğimiz aylarda alınan şok karar sonrası yıkıldı. Göztepe’nin Urla Adnan Süvari Tesisleri’nin bitişiğinde yer alıp, yüzlerce çocuğun yelken öğrendiği spor tesisiyle ilgili yapılan şikayet sonrası Kıyı Kanunu ve İmar Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi.

İTİRAZLAR SONUCU DEĞİŞTİRMEDİ

Göz-Göz’ün yaptığı itirazların ardından geçen şubat ayında yıkım kararıyla ilgili olarak yürütmenin durdurulmasına karar verildiği tesisler, mahkeme süreci olumsuz sonuçlanınca yıkıldı. Birçok milli sporcu yetiştiren, ulusal ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapan Göztepe’nin Urla’daki yelken tesislerinde tek katlı prefabrik ahşap yapılar iş makineleriyle yıkılırken, tesislerdeki kupalar ve madalyalar sokağa atıldı.

FUTBOL TESİSİNE GÖTÜRÜLDÜ

Yapı kayıt belgesi İzmir 6’ncı İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Torasan Mahallesi 3018 ada 2 parselde bulunan tesislerde temmuz ayında yapılacak 420 Yelken Dünya Şampiyonası’na hazırlanan milli yelkenciler de ortada kaldı. Tesisteki eşyalar yeni bir bina kurulana kadar futbol tesisinin içine geçici süreliğine taşındı.