Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tetkiklerde de devreye girdi: Sağlıkta yeni dönem!

Onaylı randevu sistemi muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de devreye girdi. Sadece muayene için değil, tetkikler için de hastanın onay vermesi gerekecek.

Onaylı randevu sistemi muayenelerde

Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde başlatılan Onaylı Randevu Sisteminin kapsamı genişletildi. Sistem artık sadece muayene için değil tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerinde de kullanılacak.

YENİ DÜZENLEME

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan, randevusuna gelememe durumu söz konusu olan hastaların erken bir zamanda randevularının iptal edilmesiyle boş kalan kapasitenin diğer hastalar için kullanılmasını sağlayacak olan kuralları içeren yeni bir düzenleme olarak hayata geçirildi. Uygulama ile hastaların farklı hastanelerde aynı şikayetle ilgili görüntüleme işlemi yaptırmak zorunda kalması bu düzenleme kapsamında çözüme kavuşturulması hedefleniyor. Hastanın bir hastanede yaptırdığı tetkik amaçlı görüntüleme işlemi diğer hastanelerde görüntülenebilecek, böylece mükerrer tetkiklerin ve israfın önüne geçilecek.

OTOMATİK İPTAL EDİLMİŞ SAYILACAK

Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay, “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve “Alo 182 Çağrı Merkezi” olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebilecek. Randevu tarihinden iki gün önce saat 20.00’ye kadar “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve “Alo 182 Çağrı Merkezi” aracılığıyla iptal işlemleri gerçekleştirilebilecek. Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni bir randevu alabilecek. Üzerinde herhangi bir işlem yapılmayan randevular, iki gün önce saat 20.00’de otomatik olarak iptal edilmiş sayılacak. Bu kişiler için hastane tarafından tekrar randevu verilebilecek.

65 YAŞ ÜSTÜ VE KANSER HASTALARI

Muayene randevularında olduğu gibi tetkik amaçlı görüntüleme işlemi randevularında da 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları onay işleminden muaf tutulacak. Bu gruptaki hastalar için hastanelerden her zaman randevu verilebilecek.